Teknoloji

1TB Xbox Series S Duyuruldu!

Microsoft, özellikle Xbox kullanıcıları heyecanla takip etti Xbox Oyunları Vitrini etkinlikte Xbox Series S almayı düşünen ancak depolaması ve tasarımı nedeniyle tereddüt edenlerin ilgisini çekecek bir duyuru yaptı. Ağızdan ağza duyuru, Series S’nin en büyük handikapını ortadan kaldırıyor.

Bilmeyenler için; orijinal Xbox Serisi S 500 GB depolama ile geldi. Ancak işletim sistemine ayrılan kısmı ayırdığımızda kullanıcılara 360GB civarında bir alan kalıyordu. Günümüz AAA oyunlarının 100GB civarında depolama alanı gerektirdiği düşünüldüğünde, “İstediğim tüm oyunları kurabilirim” diyenler için depolama alanı oldukça yetersizdi.

1TB, Karbon Siyahı Xbox Series S ile tanışın

Xbox Games Showcase’de Xbox CEO’su Phil Spencer şunları söyledi: 1 TB depolama kapasiteli Xbox Series S’i resmen duyurdu. Depolama yükseltmesinin yanı sıra 1 TB kapasiteli yeni sürümün tıpkı Xbox Series X’te olduğu gibi karbon siyahı renk seçeneğiyle geldiğini de belirtelim. Bunun dışında diğer donanımlar aynı kaldı.

1TB Series S, 1 Eylül’de satışa sunulacak

Spencer’ın açıklamasına göre 1TB Xbox Series S, 349 dolar Bir fiyat etiketi olacak. 500 GB versiyonun 299 dolar, Series S uyumlu 500 GB SSD’lerin ise (ABD’de) 70 dolar civarında fiyat etiketine sahip olduğunu düşünürsek fiyatın hiç de acıklı olmadığını söyleyebiliriz. Spencer, 1 TB Series S’nin çıkış tarihini açıkladı. 1 Eylülolarak ilan edildi.

1 TB Xbox Series S’in Türkiye fiyatı ne kadar olacak?

Şu anın prestijiyle Xbox Series S’i ABD’de 249 dolar civarında bulmak son derece mümkün. Türkiye’de ise Microsoft Türkiye garantisiyle 9.500 ile 10.000 TL arasında bir fiyat bulmak mümkün. ABD’de 1 TB’lık versiyonun yüzde 40 daha yüksek fiyat etiketine sahip olacağını düşünürsek, Türkiye’de 1 TB Xbox Series S olan bizim için bir emsal oluşturabiliriz. 13-14 bin TLBu, bir fiyat etiketi olacağı anlamına gelir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu