Haber

Amasya’da 5 bin 114 depremzede ağırlandı

Kahramanmaraş’ta “yüzyılın felaketi” olarak nitelendirilen depremin ardından bölgeden tahliye edilen depremzedelerden 5 bin 114’ü Amasya’daki yurt, misafirhane, otel ve yakınlarının konutlarına yerleştirildi.

Amasya Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ düzenlediği basın toplantısında deprem bölgesinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Valiliğin başlattığı yardım kampanyasına vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini belirten Dağ, “Hafriyat makinesi, çekici, vinç, dozer, kamyon, su kamyonu, treyler, greyder, vidanjör vb. olmak üzere toplam 115 araç kullanıldı. 55 adet kamyon ve kamyonetten oluşmaktadır.” söz konusu.

Dağ, ilk olarak Amasya Valisi Mustafa Masatlı’nın koordinatör vali olarak atandığı Nurdağı bölgesine kurtarma ekipleri ve yardım konvoylarının sevk edildiğini söyledi.

“Ekiplerim arama kurtarma çalışmalarına katılarak bölgenin yaralarının sarılmasına destek oldular. Bu alandaki çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Sayın Valimiz Sayın Mustafa Masatlı, belediyemizce koordinatör vali olarak Hatay ilimize atanmıştır. Bakanlığımız ve ekiplerimiz çalışmalarını bu bölgeye yoğunlaştırdı.” sözlerini kullandı.

Amasya’ya gelen depremzedelerin devlete ait misafirhane, yurt, otel ve yakınlarına yerleştirildiğini vurgulayan Dağ, şunları kaydetti:

“Şu ana kadar afet bölgesinden ilimize gelen 1.286 aile ve toplam 5.114 kişi iskân edilmiştir. Bu vatandaşlarımızın 258’i KYK yurtlarında, 168’i devlet misafirhanelerinde, 102’si otel ve pansiyonlarda, 4.586’sı ise Bugüne kadar sağlık ekiplerimiz tarafından bölgeden 1.063 kişiye sağlık hizmeti verildi, 1.364 kişiye psiko-sosyal destek çalışması yapıldı, 3.813 kişiye gıda ve giyim yardımı yapıldı. ve ev eşyaları karşılanmıştır.”

Amasya Valiliği tarafından “www.amasyaseninle.com” adresiyle bir portal açıldığını belirten Dağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yazılımı ve altyapısı tamamen Valiliğimiz tarafından geliştirilen bu uygulama ile deprem bölgesinden ilimize gelen tüm vatandaşlarımızın beklenti ve ihtiyaçları çok daha hızlı bir şekilde karşılanacak. Yardımlaşma ve dayanışmaya en çok ihtiyaç duyulan bu dönemde misafirlerimizin ihtiyaçlarına cevap vermeye istekli hemşerilerimiz, “Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Tüm vatandaşlarımıza ve ülkemize geçmiş olsun.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu