Klasik

Apple’dan Klasik Müzik Uygulaması: Apple Music Classical

Apple, ülkemizde de kullanılan ünlü müzik servisi Apple Music’e kullanıcıları sevindirecek yenilikler getirmeye devam ediyor. ABD’li teknoloji devi, bu adımlar kapsamında 2021 yılında klasik müzik platformu Primephonic’i satın aldı. Bu satın almanın amacı, Apple Music’ten bağımsız, yalnızca klasik müziğe odaklanan bir uygulama yayınlamaktı.

Bugün bu uygulama ile ilgili beklenen haber geldi. Şirket, “Apple Music Classical” adını verdiği yeni platformunun çıkacağını duyurdu. Buna göre kullanıcıların yalnızca klasik müziğe erişmesini sağlayacak olan Apple Music Classical, 28 Marttarihinde yayınlanacak.

Apple Music aboneleri yeni uygulamayı hiçbir ek ücret ödemeden kullanabilecek

Apple Music CLassical, 28 Mart’ta bambaşka bir uygulama olarak App Store’da olacak. hiçbir ek ücret ödemeden yeni platformun sunduğu fırsatlardan yararlanabilecek. Uygulama normalde 2022’nin sonunda piyasaya sürülecek; ancak bu tarihin daha sonra ileri alındığını belirtelim.

Apple klasik müzik odaklı uygulamanın basın açıklamasında, “ Tamamen optimize edilmiş arama ile Apple Music Classical dünyanın en büyük klasik müzik kataloğuna erişin ve herhangi bir şarkıyı bulmayı kolaylaştırır. Dinleyiciler, en yüksek ses kalitesinin keyfini çıkarabilir ve birçok klasiği uzamsal sesle yepyeni bir şekilde deneyimleyebilir.”ifadelerini kullandı.

Apple’a göre yüzlerce çalma listesi, binlerce özel albüm, bestecilerin biyografileri, eserler hakkında detaylı bilgiler ve daha pek çok şey uygulamada kullanıcıların hizmetine sunulacak. En yüksek ses kalitesi(192 kHz/24 bit’e kadar) Binlerce kayıt ve besteci, parça, orkestra şefi ve hatta katalog numarasına göre arama yapınDiğer dikkat çekici özellikler de uygulamada bulunacaktır.

Apple Music Classic, Android’e de gelecek

Apple Music Classic başlangıçta iOS’a özel olacak. Ancak Apple, uygulamanın Android sürümünün de yakında geleceğini belirtiyor. Çin, Japonya, Kore ve Tayvan dışında iOS 15.4 ve sonraki sürümleri için gelen uygulama 28 Mart’ta dünya çapında piyasaya sürülecek.Bu ülkeler daha sonra gelecek.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu