Haber

Ayder Kardan Adam Festivali’nde Vatandaşlar Eğlendi

16. Ayder Kardan Adam Festivali’nde vatandaşlar doyasıya eğlendi

RİZE – Rize’nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı dünyaca ünlü turizm merkezi Ayder Yaylası’nda bu yıl 16.’sı düzenlenen Kardan Adam Festivali başladı.

Festival için Türkiye’nin birçok ilinden Ayder Yaylası’na gelen vatandaşlar doyasıya eğlendi. Vatandaşlar yanlarında getirdikleri çanta ve kızaklarla yokuş aşağı kayarken keyifli vakit geçirdi. Kayma sırasında vatandaşlar küçük kazalar yaşadı. Aynı zamanda büyük horon halkaları da kuruldu. Ayder Yaylası’nda trafik nedeniyle aksama yaşanmaması için araçlarda önlem alındı. Ayder girişinde yayladaki festival alanına araçların gitmesine izin vermedi. Bu nedenle vatandaşlar otoparktan festival alanına kadar yürüdü.

“Festival için İstanbul’dan geldik”

Festival için İstanbul’dan Ayder’e geldiklerini belirten Sümeyye Tekin, “Ayder’i çok güzel bulduk. Festival için İstanbul’dan geldik. Çok mutluyuz. Arkadaşlarımla keyifli vakit geçiriyoruz. Hiç kaymadım. Daha önce bu kadar yüksekten çıkmıştım. İlk seferimdi. Çok eğlenceliydi. “Herkesi buraya bekliyoruz” dedi.

“Ayder yeşiliyle beyazıyla çok güzel bir yer.”

Ayder’in beyaz görünümüyle çok güzel bir yer olduğunu belirten Uğur Özdemir, “Ayder hem yeşili hem beyazıyla çok güzel bir yer. Festival çok güzel. Paten için döşemeler olsa da güzel olur. onunla kaymak daha iyiydi. Buraya çok geldim. Linolyumla pek kayak yapamazsınız.” “Chambray varsa daha hızlı kayabilirsiniz. Daha keyifliydi” dedi.

Festivalde keyifli vakit geçirdiklerini belirten Sıla Çap, “Ankara’da üniversite okuyorum. Ayder çok güzel. Hava çok güzel. Etkinlikler çok güzel. Horon oynuyoruz. Kayıyoruz. Çok güzel bir ortam. Arkadaşlarımızla birlikte kayak yaptık. Çok sıcak ve keyifli bir ortam.” .

Bu yıl ilk kez her yıl festivale geleceklerini belirten Fatih Aslan, “Kışı yaza göre daha aksiyonlu buluyorum. İnsanların bir araya gelip daha çok kaynaştığı bir yer olarak görüyorum. Gelme sebebim” festivale benim çocuğum geldi. Artık gitmek istemiyor. Her çocuk gibi.” “Burada kalmak istiyor. Çocuklarımızı taşıyoruz. Daha önce buraya kamp yapmak için gelmiştim. İlk defa festival için gelmiştim ama artık her fırsatta gelmeyi planlıyoruz” dedi.

gulsehirhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu