Haber

Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı Libya’ya 90 Ton Temel Gıda Malzemesi Teslim Etti

Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı, Orta Akdeniz’de etkili olan “Fırtına Danieli” nedeniyle zor durumda kalan Libya halkına toplam 90 ton temel gıda malzemesi ulaştırdı.

Vakıftan yapılan açıklamada, “Daniel” fırtınasının 10 Eylül’de özellikle Derne, Beyda, Bingazi, Merc, Teknis, Suse, Mehili ve Verdiyye kentlerinde büyük bir felakete neden olduğu belirtildi.

Açıklamada, geniş bir alanı etkileyen felaketin ardından Türkiye’den çok sayıda sivil toplum kuruluşunun bu ülkenin yardımına koştuğu belirtilirken, Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı’nın bölgeye 90 ton temel gıda malzemesi ulaştırdığı kaydedildi. AFAD ile uyum içinde Libya halkının yaralarını sarmak için çalışıyoruz.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen vakfın İnsani Yardım Genel Müdürü Medet Bala, ülkedeki felaketin boyutlarının çok büyük olduğunu belirtti.

Binlerce kişinin yaralandığı ve evsiz kaldığına işaret eden Bala, “Libya, milletimiz ve devletimiz açısından köklü tarihi bağlarımız olan bir ülkedir. Onların acısını tüm kalbimizle hissediyoruz. Türkiye’nin sivil toplum kuruluşları olarak bu mücadeleyi sürdüreceğiz.” Yaraları sarmak için elimizden geldiğince Libya’nın yanında olalım.” İfadelerini kullandı.

nizipajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu