Haber

Bakan Nabati: Köpekbalıklarıyla uğraşarak işimizi düzenliyoruz

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, İstanbul’un Ümraniye ilçesinde depremzedeler için düzenlenen iftar programında evi.

Programa Ümraniye Kaymakamı Abdulaziz Aydın, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Salim Çetinkaya, AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Rabia İlhan, partililer ve İstanbullular katıldı.

“KAYIP NEMO’NUN BİLE BİLMEK İSTEDİĞİ BİR SEVGİSİ VAR”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in küme toplantısında ‘Kayıp Balık Nemo’ derken ‘Kayıp Bakan Nemo’ olarak bahsettiği Nebati, Akşener’in bu sözlerine de atıfta bulundu. Nebati, “Kardeşlerimizin acısına ortak olmaya ve deprem bölgesinde devletin varlığını hissettirmeye çalıştık, Rabbimiz buna şahittir. Bütün bakanlarımız bölgede gece gündüz çalıştı, günlerce uykusuz kaldı. Kardeşlik yasasının ne olduğunu ortaya çıkarmak için kardeş belediyelerimiz çok çalıştı. Biri ‘bu adam sahada kayboldu’ desin, biri Nemo’yu arıyorum desin. Ama kayıp Nemo’nun bile bir aşkı olduğunu bilmelerini sağlayın. Annesine kavuşmak için köpek balıklarıyla uğraşarak amacına ulaşmıştır. Burada köpekbalıklarıyla baş etmeye çalışıyoruz ama vatandaşlarımızın gözyaşını paylaşarak, kardeşlik hukukunu zedelemeden, elimizden gelen gayreti ortaya koyarak çok şükür kısa sürede işimizi toparlıyoruz” dedi.

Bakan Nebati, “Cumhurbaşkanımız ‘temelini attığımız evleri 1 yılda teslim edeceğiz’ diyen sözünü tutan bir askerdir. Evleri depremde zarar gören kardeşlerimize teslim edeceğiz. Elbette giden ruhlar geri gelmez. Rahat bir hayat yaşamaları için elimizden geleni yapıyoruz. Ümraniye konuğusunuz, rezidans sahibi olmaktan korkmuyoruz. Sanki bir evin sahibiymişsiniz gibi tüm eksikliklerinizden bahsedin. Misafirlerimizin yaşadıkları ve doğdukları yerlere gitmek boynumuzun borcudur. Tüm evler ciddi şekilde hasar görene kadar yeniden yapılacak ve siz de evlerinize taşınacaksınız” dedi.

‘LÜTFEN KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARINIZI HIZLANDIRIN’

Kentsel dönüşüm süreciyle ilgili konuşan Nebati, “Vatandaşlarımıza davetimiz şudur ki, kentsel dönüşümde kimsenin sözüne bakmadan, bu felaketten ders çıkaracak şekilde, lütfen evinizi yenileyin ve sunduğumuz imkanlardan yararlanın. Bir daha bu felaketi yaşamamak için müteahhit firmalara sizlere verdiğimiz imkanları sonuna kadar kullanacağımızı söylüyoruz. Üçüncüsü, belediyelere çağrımız, lütfen kentsel dönüşümle ilgili çalışmalarınızı hızlandırın” dedi.

bayrampasaajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu