Ekonomi

Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Enflasyonu düşürücü politikalar uygulayacağız

Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, AK Parti İstanbul İl Başkanlığını ziyaret etti. Burada İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ve partililerle görüşmeye gelen Yılmaz, daha sonra basın açıklaması yaptı.

Parti teşkilatlarının değerini çok iyi bildiğini söyleyen Yılmaz, teşkilat mensuplarına seçim döneminde gösterdikleri emekten dolayı teşekkür etti. Seçim döneminde halka verilen sözlerin planlı ve programlı bir şekilde hayata geçirileceğini belirten Yılmaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın asla işleyen kısımlarla çalışmak zorunda kalmadığını söyledi. satın alma güçlerinin erimesine izin vermez,Önümüzdeki dönemde de aynı yaklaşımın devam edeceğini söyledi.

‘Halkımıza ne söz verdiysek önümüzdeki süreçte birer birer hayata geçireceğiz’

Başta ekonomik olmak üzere halkın beklentilerinin karşılanması için planlı ve programlı adımlar atılacağını belirten Yılmaz, şunları kaydetti: Seçimlerden sonra temel sorunumuz halkımızın refahı, huzuru ve mutluluğu; özellikle ekonomik açıdan beklentilerini karşılamaktır. Bundan sonraki süreçlerde her politikamızı, her tedbirimizi adım adım, seçim beyannamemizde ne yazdıysak planlı ve programlı bir şekilde hayata geçireceğiz. 5 yıl süremiz var. Bunları net bir takvim içinde hayata geçireceğiz. Politikamızın özü güvendir. Güvenin temeli şudur; ne diyorsan onu yapacaksın. Yapamayacağımı da söylemeyeceksin. Dolayısıyla bu seçimlerde halkımıza ne dediysek, seçim beyannamemizde ne ortaya koyduysak önümüzdeki süreçte birer birer hayata geçireceğiz. Bu kapsamda 12’nci Kalkınma Planımız gündeme alınarak meclisimize sunulacaktır. Ayrıca önümüzdeki aylarda orta vadeli programımızı da yenileyeceğiz. Yeni orta vadeli programı şekillendirip halkımızla paylaşacağız. 3 yıllık bir yol haritası olan orta vadeli program, para politikamızın yanı sıra maliye politikamız ve yapısal reformlarımızı da içeren çok değerli bir belge olarak önümüzdeki günlerde hazırlanacak. Öte yandan çeşitli alanlardaki eylem planları ile bazı politikalarımızı ve sektörel politikalarımızı ortaya koyacağız. Konuttan gıdaya, ulaşımdan teknolojiye birçok alanda yeni projeler ve yeni fikirlerle Türkiye’nin asrını inşa etmeye devam edeceğiz. Değerli Önderliğimizin güçlü liderliği ve tecrübeli liderliği ile kabinedeki tüm arkadaşlarımızla tam bir uyum içinde yolumuza devam edeceğiz.dedi.

“Cumhurbaşkanımız çalışan kesimlerin alım gücünün erimesine asla izin vermedi”

Önümüzdeki dönemde yapılacak çalışmalardan bahseden Yılmaz, “ Enflasyon konusunun çok değerli bir öncelik olduğunu belirtmek isteriz. Enflasyonu düşürmeye yönelik politikalarımızı uygularken geniş toplumsal kesimler üzerindeki etkilerini en aza indirmeye yönelik politikalarımızı da hayata geçireceğiz. Temmuz ayında taban fiyat, çalışan ve emeklilerle ilgili çeşitli çalışmalar yapacağımızı söyledik. Bu kapsamda adımlarımızı atmaya başladık. Taban fiyatla ilgili hazırlıklar ve görüşmeler başlayacak. Burada üç kesik var. çalışanlar var. Patronlar var ve kamu kısmı var. Müzakereler bu üç bölümün ortasında belli bir töre dairesinde yürütülecektir. Umarız bu üç grup bariz bir noktada bir anlaşmaya varır ve uzlaşır. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan göreve geldiği günden bu yana çalışan kesimlerin, geniş kesimlerin alım gücünün enflasyon karşısında erimesine asla izin vermemiştir. Bu bahislerde her zaman çalışanların yanında olmuştur. Bire bir yaklaşımı önümüzdeki süreçlerde göreceğiz. Ancak bir yandan doğal rekabet gücümüz, tabii ki kayıtlı istihdam sisteminin devamı, istihdamın artması gündemimizde olmaya devam edecek.terimleri kullandı.

habercekmekoy.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu