Ekonomi

BRC-20 ticareti Kasım ayından bu yana 10 kat arttı

2024 yılının ilk ayını geride bırakırken kripto para ekosisteminde yeni yılın temaları da netleşmeye başladı. Sıra sayıları ve BRC-20 standardı ile ilgili tartışmalar devam ederken, Kasım 2023’ten bu yana ticaret hacmi 10 kat artan BRC-20 kripto para birimlerinin 2024 yılının önde gelen kripto temaları arasında yer alacağı konusunda fikir birliğine varılmış gibi görünüyor.

Yılın ilk ayını geride bırakırken kripto para ekosisteminde 2024 yılına damga vurması beklenen önemli temalar netleşmeye başladı. Bu temalar arasında Ordinals ve BRC-20 kripto para standartları öne çıktı. Mart 2023’te geliştirilen ve Bitcoin’in en küçük birimi olan satoshi üzerine bilgi yazıtlarının yazılmasını sağlayan Ordinals protokolü, yeni bir kripto para birimi standardı olarak dikkat çekerken, yeni bir rapor da bu ilgiyi doğruladı. Fransa merkezli blockchain analiz şirketi Kaiko tarafından Ocak ayı ortasında yayınlanan bir raporda, ORDI, SATS ve RATS gibi önde gelen BRC-20 kripto para birimlerinin işlem hacminin Kasım ayından bu yana 10-15 milyon dolardan 500 milyon doların üzerine çıktığı belirtildi. 2023. Kez sayının arttığı belirtildi.

Konuyla ilgili değerlendirmelerini paylaşan Gate.io Global Büyüme Müdürü Kafkas Sönmez, “Gate.io’nun da aralarında bulunduğu dünyanın önde gelen borsaları tarafından benimsenen BRC-20 standardı, kripto ekosisteminde 2024 yılının öne çıkan temalarından biri gibi görünüyor. . “Fırsatları ve riskleri ekosistemin kanaat önderleri tarafından yakından takip edilen bu standart, Bitcoin’in gelişiminde önemli bir mihenk taşıdır” dedi.

Piyasa değeri 2,5 milyar dolara yaklaştı

CoinMarketCap tarafından listelenen BRC-20 kripto para listesinde yer alan 60 tokenin toplam piyasa değeri 2,4 milyarı aşarken, ORDI pazar liderliğini ele geçirdi. ORDI’yi 1000SATS, TRAC, MUBI, LEVER gibi kripto paralar takip etti. BRC-20 kripto para standardının Casey Rodarmor tarafından geliştirilen Ordinals protokolünün bir uzantısı olduğunu belirten Kafkas Sönmez, “Bitcoin blok zincirinde değiştirilebilir tokenlar oluşturan bu standart, Bitcoin ağı için daha karmaşık ve daha faydalı bir yenilik anlamına geliyor. Nasıl ki ERC-20 token standardı Ethereum ağlarının merkezinde yer alıyorsa, BRC-20 teknolojisi de Bitcoin’in geleceği için yeni olasılıkların kapısını aralıyor. Bazı yorumların işaret ettiği gibi BRC-20, Bitcoin’den rol çalarak normal süreçlerin yerini alma riski taşımıyor. Tam tersine blockchaindeki blok verimliliğini artırıyor” dedi.

Bize Bitcoin’in yenilikçi doğasını hatırlatıyor

Gate.io Global Büyüme Müdürü Kafkas Sönmez, 2017 yılında başlayan Ethereum zincirinde ERC-20 tokenlerinin yükselişini takip eden dönemde Ethereum fiyatının bir yılda yaklaşık 30 kat arttığını belirterek, “BRC, çeşitli yorumlarda bulundu. -20, Bitcoin ekosisteminin Ethereum’daki başarısı olarak yorumlanmıştır. Kopyalama yaklaşımı olarak değerlendirilmektedir. Eleştirileri olmasına rağmen BRC-20 standardının savunucuları, Ordinals ve BRC-20 teknolojilerinin kriptoyu yeniden eğlenceli hale getirdiğine ve bize Bitcoin ekosisteminin deneysel ve yenilikçi doğasını hatırlattığına inanıyor. Ethereum Vakfı’nın kurucuları bile Ordinals teknolojisinin ‘gerçekten bir şeyler yapma kültürünü’ temsil ettiği yorumunu yaptı. “BRC-20, 2024 yılındaki üstel büyüme potansiyeliyle Bitcoin ekosistemi için değer vaat ediyor” dedi.

BRC-20 tokenları piyasaya sunulacak

Gate.io’nun geçtiğimiz haftalarda Inscription Ön Satış Platformu ve Navigasyon Hizmetlerini duyurduğunu hatırlatan Kafkas Sönmez, değerlendirmelerini şu sözlerle tamamladı: “Gate.io, BRC-20 ve ilgili teknolojilerde bir fiyat görüyor. Tam da bu nedenle, Bitcoin NFT’leri, BRC-20 tokenleri ve Ethscriptions dahil olmak üzere çeşitli blockchain protokollerini destekleyen yazıt projelerini kripto ekosistemine kazandırmak ve Bitcoin ve Ethereum blockchainlerinde yeniliklere öncülük etmek için ön satış platformumuzu başlatıyoruz. gelecek vaat eden projelere prestij kazandırarak. Launchpad’imizi duyurduk. Bu, Gate.io’nun ekosistemi her aşamada destekleyen bir borsa olma vizyonuyla uyumludur. Kullanıcılar yeni BRC-20 ve diğer yazıt projelerine fuar ortamında erkenden katılma şansına sahip olacaklar. Blockchain alanındaki gelişmelere daha bütünsel bir bakış açısı oluşturmak amacıyla hayata geçirdiğimiz navigasyon hizmetlerimizle, zenginleştirilmiş grafikler ve eksiksiz bilgilerle Inscription odağındaki gelişmeleri daha kolay takip etme imkanı sunacağız.

kosk-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu