Teknoloji

ChatGPT’den Öğrencilere Müjde: Yapay Zekanın Ödev Yapmasını Engelleyen Özellik Kaldırıldı!

Teknolojinin yeni devrimi olarak nitelendirilen yapay zeka sektörü, dünyadaki birçok branşın yanı sıra eğitim alanını da derinden etkiledi. Özellikle yüz yüze eğitimin sorgulandığı bu dönemde birçok öğrenci daha hızlı ve verimli öğrenmek için yapay zeka araçlarına başvurmuştur. Diğerleri daha da ileri giderek ev ödevlerinde ve sınavlarında ünlü chatbot ChatGPT’yi kullandı. Ancak sevilen yapay zekaya getirilen özellik, ChatGPT kullanan herkesi kandırmayı başardı. Bugünkü habere göre ChatGPT’nin ödev kontrol özelliği tekrar kapatıldı. Detaylar haberde.

OpenAI’nin ünlü chatbot’u ChatGPT, ilk günden bu yana eğitim alanında öğrencilerin en büyük yardımcısı oldu.

Öyle ki, dünyanın dört bir yanındaki öğrenciler, araştırmalarının çoğunu son 7 ayda ChatGPT üzerinden yaptı.

Yapay zekadan yardım alma konusunda ileri düzeyde olanlar, ödevlerinde ve sınavlarında ChatGPT yorumlarını kullandılar. İlerleyen günlerde sır saklamakta zorlanan chatbot’umuzun “Bunu sen mi yaptın?” dediği netleşti. Sorularında kendisine yardımcı olan birçok öğrenciye ihanet etti.

Şimdi yapay zekanın resmi geliştiricisi OpenAI, bu tür durumların oluşmasını sağlayan ve bir içeriğin ChatGPT tarafından mı yoksa gerçek bir kişi tarafından mı oluşturulduğunu belirleyen “sınıflandırıcı” adlı aracını devre dışı bıraktı.

Şirket, ChatGPT’yi ödevlerinde veya sınavlarında kullanan öğrencileri yakalayan özelliğin sessizce kapatılmasının nedeninin “düşük doğruluk” olduğu yorumunu yaptı.

OpenAI tarafından yapılan resmi açıklama:

’20 Temmuz 2023 prestijiyle, Sınıflandırıcı artık kullanılamaz. Bu, düşük doğruluk oranından kaynaklanmaktadır. Geri bildirimleri dahil etmek için çalışıyoruz ve şu anda metin için daha etkili kaynak bulma teknikleri araştırıyoruz. Kullanıcıların işitsel veya görsel içeriğin yapay zeka tarafından üretilip üretilmediğini anlamalarını sağlayan sistemler geliştirmeye ve uygulamaya kararlıyız.’

Sınıflandırıcı devre dışı bırakıldığında, kullanıcılar ChatGPT’nin yardımıyla oluşturdukları içerikte iz bırakmazlar. OpenAI yeni bir araç geliştirene kadar…

Peki siz bu bahis hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz.

besiktasajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu