Haber

CHP Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka: İstanbul Sözleşmesi’nden Asla Vazgeçmiyoruz

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, “İstanbul Sözleşmesi’nden asla vazgeçmiyoruz. İstanbul Sözleşmesi bizim kırmızı çizgimizdir” dedi. sözünü kullandı.

Nazlıaka yaptığı yazılı açıklamada, 9 yıl önce bugün yürürlüğe giren İstanbul Sözleşmesi’nin 2021’de gece yarısı KHK ile feshedildiğini belirtti.

Bu kararı hiçbir zaman kabul etmediklerini ve kadın örgütleri nezdinde tarihe geçecek bir çalışma yürüttüklerini kaydeden Nazlıaka, iptal kararıyla ilgili Danıştay’a yaptıkları başvurunun reddedildiğini hatırlattı.

AYM’ye başvurduklarını hatırlatan Nazlıaka, şu görüşleri paylaştı:

“İstanbul Sözleşmesi’nden asla vazgeçmiyoruz. İstanbul Sözleşmesi bizim kırmızı çizgimizdir. Sözleşme’nin fesih sürecinde karşılaştığımız hukuksuzluklar saymakla bitmiyor. Bu hukuksuzluk biz kadınların hayatında nelere yol açtı? Kadınların yaşam hakkını gasp eden bu karar alındıysa kadın cinayetlerini durduracağız.” “Platformu’nun verdiği bilgiye göre en az 1223 kadın öldürüldü, 540’ı şüpheli. Bütün bu cinayetlerden benim kendi hükümetim sorumlu. Sözleşme iptal edildikten sonra ‘ben yaparım’ diyen katillerle baş başa kaldık. 3-5 ay uyu.”

Hak, hukuk ve adaletin tecelli edeceğini ve halkın gücüne hep birlikte sahip çıkacaklarını ifade eden Nazlıaka, o gün geldiğinde İstanbul Sözleşmesi’ni ilk 24 saat içinde yeniden yürürlüğe koyacaklarını söyledi.

birecikajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu