Haber

CHP’li milletvekilinin kaçak binasına vatandaşlardan tepki: Mevti’yi bekliyoruz!

İstanbul Kağıthane’de bulunan Zeybek Apartmanı’ndaki arsanın sahibi, 27’nci Meclis CHP İstanbul Milletvekili Gökhan Zeybek oldu. İddiaya göre Zeybek, müteahhit kardeşi Güven Zeybek ile birlikte 3 katlı olan binaya iki kat daha ekledi. Binanın otoparkını tamirhaneye çevirdi. Atölyeye dönüştürülme sürecinde yine iddiaya göre tamirhane işlemleri için kolonlar kesildi.

OTOPARKTAN ARAÇ TAMİRCİSİNE

Bazı bina sakinleri durumu belediyeye bildirdi. Binanın otoparkında faaliyet gösteren işletmedeki tamirhane, Kağıthane Belediyesi ekiplerince mühürlendi. Mühürleme işleminden bir gün sonra tamirhane tekrar faaliyete geçti. Bina sakinleri, polis müdürü Gökhan Zeybek’in kardeşi Mehmet Zeybek tarafından tamirhanenin mühürleme işlemlerinin iptal edildiğini öğrendi. Büyük bir şok yaşayan bina sakinleri durumu CİMER’e bildirdi.

BARINAKTAN KAFEYE

Bina sakinlerinin yasal çabaları sürerken, binanın barınak ve depo kısmı için ayrılan yer geçtiğimiz yıl kafe-restoran işletmesine dönüştürüldü.

Bina sakinleri tüm bunlarla baş etmeye çalışırken, kafe için yapılan tadilat sırasında bina kolonları yeniden kesilerek apartmanın tüketim boruları kırıldı. Sütunları kırılarak zarar gören binada oturanlar yardım bekliyor.

Zeybek apartmanının bazı sakinleri, ‘Otoparkta kaç sütun kesilip tamirhaneye dönüştürüldü bilmiyoruz. Biz deprem eğilimli bir ülkeyiz. Bu imara aykırı eylemler nedeniyle her an ölümle burun buruna yaşıyoruz. Bu da yetmezmiş gibi binanın diğer tarafındaki depodaki kolonları da kestiler. Yarı temelsiz bir binada ölümü bekliyoruz.diyerek CİMER’e bildirdi.

KAYNAK: SABAH

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu