Ekonomi

Deri sektöründe önümüzdeki 10 yılın yıldızı saraciye olacak

İzmir’de dericiliğe bir ömür vermiş, 1991’de 79 milyon dolar olan deri ve deri işleri ihracatının 191 milyon dolara ulaşmasını sağlamış, gaziler için “Duanlar Onur Gecesi” düzenlenmiştir. Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenen “Duanlar Onur Gecesi”nde 60 emektar isim ödüllendirildi. Gecede söz alan EDDMİB Lideri Erkan Zandar, milyonlarca kişinin bir gecede emekli olduğuna, deri şubesi olarak kalifiye iş gücü bulmakta zorlandıklarına, EYT kararıyla birlikte dertlerinin daha da büyüyeceğine dikkat çekti.

Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Erkan Zandar, “Gazileri Onur Gecesi”ni pandemi nedeniyle erteleyerek gerçekleştirmek zorunda kaldıklarını belirterek, “Bu akşam siz değerli şehitlerimize teşekkür plaketi vermek için toplandık. sektörümüzün ihracatı için uzun yıllar emek vermiş büyüklerimiz.Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği 1991 yılında kuruldu.O zamanki ihracatı 79 milyon dolar civarındaydı.2022 sonunun getirdiği prestij ile bölge ihracatımız devam ediyor. 191 milyon doları aştı.Ege Bölgesi’nin deri ihracatında 1991 yılında deri konfeksiyon ve tabakhaneler başı çekerken, bugün toplam ihracatımızın yüzde 60’ını ayakkabı ihracatı oluşturdu.Ayakkabı branşında büyük bir başarı hikayesi yazıldı.Bir önceki dönem liderimiz , Jak Galiko o dönemde ayakkabı sektörünü ihracata yönlendirdi.Saraycılık reyonu potansiyeli yüksek alt kollarımızdan biri.Saraciye reyonumuzun 10 yıllık periyotta atak yapmasını bekliyoruz” dedi. diyerek sözlerini tamamladı.

2023 güç olacak, Helga daha az ayakkabı alacak

“2023’e sürprizlerle başladık” diyen Zandar, “Yönetim kurulu olarak artık neredeyse emekli olduk. Bu arada hiperenflasyon döneminde istikrarlı kur ile ihracatta ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Nitelikli bulma işçi çalıştırmak her geçen gün daha da zorlaşıyor.Kolay bir yıl bizi bekliyor.Özellikle ağır pazarımız olan Avrupa önemli bir durgunluk dönemine girdi.Yani Helga bu yıl daha az ayakkabı alacak, John ise daha az ayakkabı alacak. aracına deri koltuk döşemesini erteleyeceğiz.Alternatif pazarlarımızı artırmak için çalışacağız.Expo Riva Ayakkabı Fuarı’na bu yıl 200 civarında Türk firması ile katılmayı hedefliyoruz” dedi.

“Dolar kuru 23,5 TL olmalı”

Türkiye’nin pandemi döneminde coğrafi avantajını iyi kullandığını vurgulayan Zandar, sözlerini şöyle sürdürdü; “Artık navlun fiyatları salgın öncesi seviyenin altına düştü. Rekabetçi fiyat istikrarı açısından şu anda 23,5 civarında olması gereken dolar kuruna ihtiyacımız var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu