Haber

Hastane terzisine ‘paket’ diktirmek isteyen yöneticiye soruşturma

İstanbul Kadıköy’de Göztepe Prof. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi terzi bölümünde çalışan Nurdan Özdemir’in, şahsi işlerini yürütmediği ve kızının nişan bohçasını yapmadığı gerekçesiyle 28 Ağustos’ta temizlik birimine gönderildiği ortaya çıktı. Hastanenin Takviye ve Kalite Müdürü Fatma Öz Doğru. Olayın ortaya çıkmasının ardından Özdemir hakkında soruşturma başlatıldı.

ÖZDEMİR: TEHDİT EDİLDİM

Mezopotamya Haber Ajansı’nda yer alan habere göre, soruşturma kapsamında tarafların ifadeleri alındı. Taraflardan Nurdan Özdemir, Fatma Öz Doğru’nun kendisini tehdit ettiğini ve baskı yaptığını söyledi. Özdemir, Öz Doğru’nun kendisini odasına çağırdığını ve “Oğlunuz beni Sağlık Bakanlığı’na hangi hakla şikayet ediyor? Oğlunuz benim geceliğimi, bohçamı, gelin arabası süsünü sizin diktiğinizi nereden biliyor?” Ailene özel hayatımı anlatmaya ne hakkın var? Oğlunu mahkemeye vereceğim?” Kendisini şu şekilde azarladığını belirtti:

Özdemir şöyle devam etti: “Fatma Öz Doğru’nun evine gittiğimde oğlum beni ağlarken, ellerim ve ayaklarım titrerken gördü. Ne olduğunu sordu. Ben de yaşadıklarımı Fatma Hanım’ın odasına anlattım. Hatta evde herkes vardı. Fatma Hanım’ın düğünü için hazırlık yaptığımı biliyordum. Oğlum ‘Şikayet edelim anne’ dedi. Fatma Hamın daha sonra ‘Dikişlerimi sen yapmadın, İsmail yaptı’ dedi. Ben de ‘Hayır ben yaptım’ dedim. Fatma Hamın da İsmail Bey’e sordu, İsmail Bey de birlikte yaptığımızı söyledi. Fatma Hamın da bana kollarının ve ellerinin çok uzun olduğunu söyledi. “Kimse bir şey yapamaz” dedi.

KULLANILAN HASTANE MALZEMELERİ

Özdemir, “Dikilen malzemeler kime ait?” Soruya yanıt olarak malzemelerin bir kısmının Öz Doğru’ya, bir kısmının ise hastaneyle ilgili olduğunu söyledi. Özdemir: “Verilen malzemeleri diktiğiniz halde neden görev yeriniz değiştirildi?” Soruya ilişkin şunları söyledi: “Nişan bohçasını yapmamı istediklerinde yapacak çok işim vardı. Kol bağı istendi ve acilen teslim etmem gerekiyordu. Ayrıca çok sayıda tamir boks önlüğü de gelmişti. Dantel dikmem gerekiyordu ve acil serviste de mahremiyet perdeleri vardı. O hafta çok dardım. Acil durum kum torbası.” “Ben de onları eğittim. Artık nişan paketini yapamayacağımı söylediğimde ‘Yapmak zorundasın, yoksa yerin değişir’ dediler.”

ÖNLEM ALINMADIĞI İDDİASI

Özdemir, terzi dükkanında yaşanan bir olaya da değindi. Terzihanede kullanılan branda demirinin su sızdırdığını belirten Özdemir, orada çalışan İsmail isimli işçiyi uyardığını, önlem alınmadığı için patlama meydana geldiğini belirtti. Özdemir, olayda yaralandığını belirterek, olayla ilgili ihbarların bulunduğunu belirtti.

YÖNETMENİN İMZA YETKİSİ ALINDI

Şehir hastanesi çalışanları, Destek ve Kalite Müdürü Fatma Öz Doğru’nun, “Benim sırtım güçlü, bana bir şey olmaz” dediğini iddia etti. Öte yandan Öz Doğru’nun yıllık izne çıkarıldığı ve imza yetkisinin elinden alındığı öğrenildi. (HABER MERKEZİ)

haber-aslanapa.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu