Haber

Hatay’da depremde 5’inci kattan düşen Birce bebek iyileşiyor

Depremlerden etkilenen Hatay’ın Antakya ilçesinde 5. kattan beşiğiyle düşen 8 aylık Tekçe Fansa’nın tedavisi sürüyor.

Fansa ailesinden anne Nilay ve baba Cengiz ile çocukları Alin ve Nil, 7 katlı apartmanın enkazı altında kaldı.

Ailenin küçük üyesi Birce, aldığı sarsıntının şiddetiyle bulunduğu beşik ile bulundukları yerden düştü.

Ağladığını çevredekiler tarafından fark edilen Birce bebek ambulansla hastaneye kaldırılarak, ilk müdahalesinin ardından Adana Şehir Hastanesine kaldırıldı.

“Gerçekten şanslı bebeğim”

Adana Şehir Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzman Dr. Nurşah Keskin, gazetecilere bebeğin hava yoluyla Adana’ya nakledildiğini söyledi.

Keskin, Birce’nin düşme sonucu kafasında kanama olduğunu ve yoğun bakımda tedavi altına alındığını söyledi. Ciddi hasar yok. Allah’a şükür genel durumu iyi. Gerçekten şanslı bebeğim. Kazanın etkisiyle çok daha kötü şeyler olabilirdi. Yine de Allah kurtardı, bu bir mucize.” dedi.

Annesi Birce’nin kurtulduğunu bilmiyordu.

Depremde yıkılan binanın enkazından anne Nilay Fansa 13 saat sonra, baba Cengiz ise 33 saat sonra kurtarıldı. Çiftin üç kızı Nil ve Alin’in cansız bedenleri bulundu.

Anne Nilay Fansa, eşiyle birlikte yıkılan evlerinden mucizevi bir şekilde kurtulduklarını belirterek, “Enkaz altında ortanca kızımın cansız bedeniyle dördüncü gün karşılaştık. Şu anda Birce’nin varlığına sığınıyorum. . Daha sonra kaldırıldığım için onun kurtulduğunu bilmiyordum.” ifadesini kullandı.

Enkaz altındayken hiçbir çocuğundan haber alamayınca dışarı çıkmak istemediğini ifade eden Fansa, “Peki ben oradan ne yapacağım? Çocuğum yok, gidebilirim.” ‘Eşimin sesini duyun’ Ablam geldi ‘Abla Nil’in sesini duyuyorum’ dedi. Sonra denedim. ‘Yalvarırım beni çıkarın’ dedim. Akrabalarımız, komşularımız geldi. O betonu kazdılar.” söz konusu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu