Haber

Hatayspor maçı sonrası

Süper Lig’in 25. haftasında Trabzonspor, ev sahibi Hatayspor’u 2-0 mağlup etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı ve Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel açıklamalarda bulundu.

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Trabzonspor taraftarının ne hissettiğini çok iyi bilen biri olduğunu, bordo-mavili oyuncuların inatçı ve yılmaz olduğunu belirtti. Avcı, “Antalya maçıyla başlayan 8 maçlık resmi maçın bugün sonuna geldik. Bu 8 maçlık periyotta 4 maç kaybettik. Bir haftada 3 yenilgi aldık ama kazanamadık. kaybettik. 8 maçlık periyotta toplam 13 ilk 11 oyuncumuzla, ortalama 7-8 oyuncumuzla sıkıntı yaşadık. Bunu yaşadık. Afrika Kupası, 5 oyuncu transferi, bundan çıkabilir miydik? Sakatlar da dahil süreç daha mı sağlıklı? Olabilirdi. Galatasaray maçı dışında maçları kaybetmezdik. Özellikle oyuncularımızın yavaş gelmesi, Beşiktaş maçıyla düzelen oyun, düzelen oyun, devam ettik. Her hafta daha da gelişeceğiz. Bugün taraftarımızı üzmüş olabiliriz. Ben Trabzon’un ve Trabzonspor taraftarının ne hissettiğini çok iyi bilen biriyim. Bu yüzden duyarlı insanların aradığı ve desteklediği birçok konu var. Trabzonspor inatçıdır ve pes etmez. Bu veriler sizi iyi gösterebilir ama sonuç olarak bunu göstermelisiniz.Bu süreci yaşadıkça geçiş döneminde elbette inişler ve çıkışlar olacaktır. Özellikle ben geldiğimde bu takım yanlış hatırlamıyorsam 8. sıradaydı. Gelinen noktada 12 haftada 25 puan topladık. İki ay önce ulaşılabilir hedefin 3. ve 4. sıra olduğunu söylemiştik. “Türkiye Kupası dedik, orada da ilk 8’in arasındayız” dedi.

“DAHA İYİSİNİ YARATARAK DEVAM EDECEĞİZ”

Kadro zaafları yaşamalarına rağmen her zaman oyunda kaldıklarını belirten Abdullah Avcı, “Geçiş olarak her takımda bazı inişler ve çıkışlar yaşanabilir. Kadro zaafları çok olmasına rağmen 68-68 içerisinde her zaman oyunda kalmaya özen gösterdik. 105. Ve özellikle transfer döneminde Trabzonspor’a çok hassas ve dikkatli düşünerek, Başkan Ertuğrul Doğan ile birlikte hareket ederek, Trabzonspor’a zarar vermeden en iyi şekilde planlamaya başladık.Bugün genel olarak baktığınızda ara transferler var. Zor. Son günde milyonlarca Euro’nun harcandığı süreçte Trabzonspor’a zarar vermemek için çaba harcadık. Çok fazla. Net oyuncuları ve marka oyuncularıyla da görüştük. Onlara ulaşmak istedik, gideceklerdi. ama olmadı.Lider, yönetim kurulu ve ben bu konuyu günde yaklaşık 7-8 kez telefonda konuştuk.Bugün karşınızda Thomas adında hem adaptasyonuyla hem de takıma çok net katkısı olan bir oyuncu görüyorsunuz. ve mesleği. Sonu, “Günde gerçek değeri ve parası olmayan durumlar yaratmamak için 4 ay sonra yine çok çalışarak, daha uygun bir takım kurarak, daha iyisini oluşturarak transferimize devam edeceğiz” dedi.

“Elbette eleştiri olacaktır”

Oyuncusu Bardhi’ye gösterdiği performanstan dolayı teşekkür eden Avcı, “Elbette eleştiriler olacaktır. Buna yüzde yüz katılıyorum. Bardhi, Avrupa’dan transfer teklifi almasına rağmen zorlu süreçte takıma yardımcı olmak istedi. Bugün itibariyle performansı son derece iyi, kendisine teşekkür etmek istiyorum. Hatayspor’a da bir parantez açmak istiyorum. Volkan Demirel 6 Şubat’ta o süreci orada yaşadı ve takımına sonuna kadar destek verdi. Belki de oynayamaz. Bugün onun şehri, belki antrenman için bir yere gidiyor, geliyorlar. Bir şekilde lige çok renk katıyorlar, karşılığını alıyorlar. “Onların da bunu alacağını düşünüyorum. Teknik direktör olarak da çok değerli bir çizgi çiziyor” dedi.

“HERKES BUNU BEKLİYOR: ONUACHU VE PEPE GELECEK, HERŞEY TAMAM”

Avcı, onuachu ve Pepe hakkındaki soruya şu cevabı verdi:

“Bugün Ercan aracılığıyla aradım tebrik ettim, mesaj attım, partideydiler. Aynı şekilde onuachu da Nijerya’ya dönüyor. Ben de şunun bilinmesini istiyorum. Herkes böyle bekliyor, onuachu ve Pepe gelecek, her şey yolunda. 1 aydır oradalar ve çok az zaman harcadılar. Ulusal olarak takım halinde çalışmaktan biliyorum, antrenman verileri çok düşük. Genelde maçtan maça çok olduğu için performans departmanından istedik. Hem Nijerya’dan hem de Fildişi’den gelen tüm oyuncuların verileri. Ne yaptıklarıyla alakalı. Onlar gelir gelmez süreç ne kadar sürecek, ne kadar faydalanacağız, kaç dakika sürecek?” Bir süre sonra onlar geldikten sonra bu konuya karar vereceğiz.”

“Umutla SES TONUNU YÜKSELTEREK TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRİYORUM”

Abdullah Avcı, daha önce kadro dışı bırakılan, affedilen ve bugün kadroda yer alan Umut Bozok’la ilgili soruya şu yanıtı verdi: “Onu iki yıl önce buraya transfer ettim. Kendisi Türkiye Ligi’nin en golcü oyuncusu. Bazen inişler oluyordu. Futbolda yaşananlar ve yaşananlar. Ben de bu süreçte Umut’a tekrar bilgi verdim. İnsanlar ayrılmak isteyebilir ama ayrılıkların da gerçek olması gerektiğini söyledim. Şu ana kadar transferi gerçekleşmedi. Kendisiyle çok önemli bir görüşmem oldu, moralini yükselttim. biraz ses çıkardı. Kendisinin iyiye gittiğini ve bu işin içinde olmak istediğini söyledi. Altyapıdan gelen tüm öğretmenlerin gözetiminde tüm çalışmaları yaptı ve bilgileri oradan aldı. “Bilgileri aldık. Bugün itibariyle takıma ve arkadaşlarına yardım etmek istiyordu. Sonuçta o bu kulübün oyuncusu. Maaşını kulüpten alıyor. Bu sancılı süreçten faydalanmamız gerekiyor. Taraftarların onu destekleyeceğini düşünüyorum” diye yanıtladı.

DEMİREL: BU KADAR KÖTÜ OYNADIĞIMIZ BİR MAÇ HATIRLAMIYORUM

Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel, kötü oynadıklarını belirterek, “Trabzonspor’u tebrik ediyorum, iyi bir oyunla 2-0 kazandılar. Sezon içerisinde zaman zaman yer yer kötü oynadığımız, bazı bölümlerde iyi oynadığımız maçlar oldu. bazı kısımlar. ama sezonun geneline baktığımızda iyi oynadık. benim için en kötü maçtı diyebilirim. aslında bunun sebebini hocalarımla içeride konuştuk. sebepler beni çok rahatsız ediyor. Trabzonspor’la oynuyoruz, büyük bir topluluk. Trabzonspor stadı güzel, saha çok güzel. Her şey yolunda gitti ama takım olarak biraz gerideydik. İstediğimizi yapamadık. İlk 45 dakikada, İlk yarının bir an önce bitmesini istedim ki oyuna müdahale edebilelim, kendi başlangıçlarımızla yaptığımız durumlar, top kayıpları, taç atışlarından verdiğimiz pozisyonlar nedeniyle ilk yarıyı istedim. Bir an önce bitsin, ikinci yarıya başladığımızda biraz daha konuşmak zorunda kaldık, devrenin ortasında oldu ama ikinci yarıda hiçbir şey değişmedi. Sonuç olarak penaltı atışından sonra gol yedik. Futbolda bunlar olur, tabii ki gol yersiniz, hata yaparsınız ama bu kadar konsantre olduğumuz, bu kadar kötü oynadığımız bir maç hatırlamıyorum. Belki Trabzonspor’un oyunu buna izin vermemiş olabilir. Onların da haklarını esirgemeyelim. Tebrik etmek gerekiyor. Ama bizim açımızdan değerlendirilmesi gereken bir maç. Bunu en iyi şekilde düşüneceğiz, konuları araştıracağız ve ona göre hareket edeceğiz” dedi.

haberlacin.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu