Haber

İbrahim Kalın kimdir, kaç yaşında, nerelidir? İbrahim Kalın’ın Hayatı ve Siyasi Kariyeri

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da sıkça gündeme gelen isimlerden biri. Yaptığı açıklamalarla adından söz ettiren Kalın, akademik hayatıyla da dikkat çekiyor. Profesör unvanını alan ve birçok üniversitede ders veren siyasetçinin yayınlanmış çok sayıda kitabı da bulunuyor. Peki İbrahim Kalın kimdir, kaç yaşında, nerelidir? İşte İbrahim Kalın’ı merak edenler…

İbrahim Kalın kimdir?

İbrahim Kalın, 15 Eylül 1971’de İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu İspir olan Kalın, bir süre Alanya’da yaşadı. İlköğretimden sonra Alanya Lisesi’ne girdi ve buradan mezun oldu.

İbrahim Kalın’ın Akademik Hayatı

İbrahim Kalın, lise eğitiminin ardından İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’ne girdi. 1992 yılında buradan mezun olduktan sonra yüksek lisans yapmak için Malezya’ya gitti. Malezya İslam Üniversitesi’nde felsefe alanında yüksek lisansını tamamladı. Yüksek lisans eğitiminin ardından Türkiye’ye döndü.

ABD’de George Washington Üniversitesi’nde karşılaştırmalı beşeri bilimler ve felsefe alanında doktora çalışmalarına katıldı. 2002 yılında Molla Sadra’nın Bilgi Teorisi ve Öznellik Karşıtı Bir Epistemolojinin Olasılığı teziyle doktorasını aldı. Türkiye Diyanet Vakfı İslam Araştırmaları Merkezi’nde çeşitli araştırmalar yapan Kalın, Georgetown Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi ve Holy Cross College’da İslam inancı ve İslam-Batı ideolojisi üzerine dersler verdi.

2005-2009 yılları arasında Siyasi, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Vakfı’nın kurucu başkanlığını yaptı. İslam ve Batı adlı kitabıyla Türkiye Yazarlar Derneği Fikir Ödülü’ne layık görüldü. 2011 yılında Ahmet Yesevi Üniversitesi mitevelli heyeti üyeliğine atandı. 2019 yılından itibaren İbn Haldun Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak görev yapan Kalın, 2020 yılında profesör ünvanını aldı.

İbrahim Kalın’ın Siyasi Hayatı

İbrahim Kalın, 2009 yılında başbakanın dış politikadan sorumlu başdanışmanı olarak atandı. Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü birinci koordinatörü olarak görev aldı. 2012 yılında Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı oldu. 2014 yılında Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olmasıyla birlikte Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcılığına atandı. Kısa bir süre sonra büyükelçi unvanını aldı ve cumhurbaşkanlığı sözcüsü olarak atandı.

İbrahim Kalın, 2018 yılından bu yana Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu Başkan Yardımcısı ve Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı olarak görev yapıyor.

İbrahim Kalın Evli mi Çocuğu Var mı?

İbrahim Kalın, Neriman Kalın ile 1992 yılından beri evlidir. Çiftin Rumeysa ve Dilruba adlarında iki kızı vardır.

senkaya-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu