Ekonomi

İhracatçılara yeni kredi paketi

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ile Ziraat Bankası arasında imzalanan protokolle, Türkiye ekonomisinin temel dinamiklerinden ihracatçılara yönelik yeni bir kredi paketi hayata geçirildi.

“İhracat Kredisine Tam Destek Paketi” kapsamında ihracatçı firmalar, maksimum 5 milyon dolar veya 150 milyon TL’ye kadar uygun maliyetli ihracat kredisinden yararlanabilecek.

Birlik üyesi firmalar, tercihlerine göre döner veya taksitli kredi seçenekleri arasında seçim yapabilecek. Rotatif kredi seçeneğinde vade 12 ay olup, ihracat tutarının asgari kullandırım bedeli kadar gerçekleşmesi ve ortaya çıkan ihracat taahhüt bedelinin limit dahilinde Bankamıza iletilmesi durumunda toplam vade en fazla 2 kez yenilenebilir, 36 ayı geçemez.

Taksitli kredi seçeneğinde vade süresi maksimum 24 ay olacaktır. Paket kapsamında sadece KGF kefaleti ile taksitli kredi kullandırılabilmektedir.

“TAM İHRACAT DESTEK KREDİSİ PAKETİMİZLE İHRACATÇILARIMIZA DESTEK VERMEYE DEVAM EDİYORUZ”

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ile Ziraat Bankası arasında imzalanan “Tam İhracat Destek Kredi Paketi” protokolü hakkında konuşan Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, şunları söyledi: “Bugün TİM ile imzaladığımız protokol ile ihracatçılarımıza kesintisiz destek sağlamaya devam ediyoruz. Ülkemizin en temel dinamiklerinden biri olan ihracatçımız olarak bilindiği üzere Ziraat Bankası olarak “Vadeli (Sınırsız) İhracat Kredi Paketi” protokolü ile 4000’den fazla ihracatçı firmaya 1 milyar doların üzerinde finansman desteği sağladık. Bankamız, 28 Ağustos 2023 tarihinde ihracatçılarımıza finansman ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri 1 milyar doların üzerinde finansman desteği sağlamaya devam ediyor. “Temel Kredi Paketimizi hayata geçiriyoruz. Bu kredi paketiyle ihracatçılarımızın dünyayla rekabetini kolaylaştırmayı, ülkemizin yatırımına, üretimine, istihdamına ve ihracat odaklı büyümesine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Ziraat Bankası olarak bundan sonra da ihracatçımızın yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

cavdarhisar-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu