Haber

İsrail ordusu: Gazze limanını ele geçirdik

İsrail ordusu Gazze limanı üzerinde kontrol kurduğunu duyurdu. Perşembe günü yapılan açıklamada, terör örgütü Hamas’ın kontrolündeki Gazze limanının operasyonel kontrolünün zırhlı kuvvetler ve donanmanın ortak operasyonuyla sağlandığı belirtildi. Operasyonda 10 teröristin öldürüldüğü, bazı tüneller ve diğer terörist altyapılarının tahrip edildiği, tüm binaların boşaltıldığı kaydedildi.

İsrail ordusuna göre Hamas, sivil liman görünümündeki bu limanı eğitim merkezi olarak ve denizden terör saldırıları planlamak ve uygulamak için kullanıyordu.

Biden: İsrail’in Gazze’yi işgal etmesi büyük hata olur

ABD Lideri Joe Biden, Gazze operasyonunu sürdüren İsrail’i bir kez daha “işgal” konusunda uyardı. Savaşın bitiminden sonra Hamas’ın kontrolündeki Gazze’nin İsrail tarafından işgaline karşı çıkan Biden, “İsraillilere, Gazze’yi işgal edip tutacaklarını düşünmenin büyük bir hata olduğunu açıkça ifade ettim. onların kontrolü altındadır.”

Biden, İsrail’in Hamas saldırılarının ardından bölgede başlattığı askeri operasyonun ne kadar süreceği sorusuna şöyle yanıt verdi: “Operasyonun ne kadar süreceğini size söyleyemem. Ama şunu söyleyebilirim ki tamamen bitmeyecek. İki devletli çözüme ulaşıldı.”

ABD ve Avrupa Birliği’nin terör listesinde yer alan Hamas’ın 7 Ekim’de İsrail’e yönelik düzenlediği saldırılarda İsrailli yetkililere göre 1.200 kişi hayatını kaybetti, yaklaşık 240 kişi de rehin alındı. Sağlık Bakanlığı’na göre, Hamas kontrolündeki Gazze’de İsrail’in bu saldırılara tepki olarak başlattığı ağır bombardıman ve kara operasyonunda ölenlerin sayısı 11 bin 500’ü aştı. Bakanlığa göre ölenlerin yüzde 40’ı çocuk.

Dpa, AFP/SÖ,TY

DW Türkçe’ye VPN üzerinden nasıl erişebilirim?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu