Haber

İZSU’dan Bergama’ya 103 milyon liralık can halatı

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü’nün “Cumhuriyet’in 100. Yılında 100 Proje” başlıklı yatırım programı kapsamında Bergama’da 21 kilometrelik atıksu ve yağmur suyu sınır projelerinin ve 29 kilometrelik içme suyu sınırının temelleri atıldı. 103 milyon liraya mal olacak olanın temeli atıldı. Törende konuşan Önder Soyer, “İzmir’in bugüne kadarki en büyük altyapı seferberliğini başlattık. Çünkü tüm İzmirlilere insan onuruna yakışır bir yaşam vaat ediyoruz” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü’nün “Cumhuriyet’in 100. Yılında 100 Proje” başlıklı yatırım programı kapsamında Bergama’da üç değerli yatırımın temelleri atıldı. 103 milyon liraya mal olacak 21 kilometrelik atıksu ve yağmur suyu hattı ile 28 kilometrelik içme suyu hattının temel atma törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Özuslu, Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Dikili Belediye Başkanı katıldı. , İslamsaray İlçesi’nde. Adil Kırgöz, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, İZSU Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

“Tüm dünya liderlerine sesleniyoruz; “Hemen harekete geçin.”
Tören konuşmasına İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına değinerek başlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “İsrail’in, hastane dahil birçok sivil yerleşim yerinin, masum canların ve çocukların hedef alındığı Gazze’ye yönelik saldırılarını şiddetle kınıyorum. Başta bebek ve çocuklar olmak üzere masum canların katledilmesini uzaktan izlemek yüreklerimizi parçalıyor. Umarım bu zulüm son bulur. Çocukların çocukluklarını yaşamaları mümkün hale gelir. Tüm dünya liderlerine sesleniyoruz: Derhal harekete geçin. “Bu katliamı derhal durdurun” dedi.

“İzmirlilere insan onuruna yakışır bir yaşam vaad ediyoruz”
Başkan Tunç Soyer, Bergama’ya değer katacak, koruyacak ve güçlendirecek çok değerli altyapı yatırımlarının temellerini hep birlikte attıklarını belirterek, “Dört buçuk yıllık görevim boyunca sizlerin taleplerini rehber olarak aldık. Belediyemizden en büyük beklentiniz altyapı sorunlarının çözülmesiydi. Bu sorunları detaylı bir şekilde inceleyerek altyapı yatırımlarımıza öncelik verdik. Bu kararlılıkla İzmir’in bugüne kadarki en büyük altyapı seferberliğini başlattık. Bu öncelik ile İzmir’in bugüne kadar bekleyen tüm altyapı sorunlarını birer birer çözdük. Çözmeye devam ediyoruz. “Çünkü bizim tüm İzmirlilere insan onuruna yakışır bir yaşam sözümüz var” dedi.

İZSU’dan altyapı ağına 1.200 kilometre kanalizasyon şebekesi
Altyapı seferberliği kapsamında İZSU’nun tek başına yaptığı altyapı yatırımlarının maliyetinin 16 milyar liraya ulaştığını hatırlatan Önder Soyer, şöyle konuştu: “İZSU, 4 milyar 900 milyon lira harcayarak şehrimizin altyapı ağına 1.200 kilometre kanalizasyon şebekesi daha ekledi. İzmir’in her noktasına kesintisiz ve sağlıklı içme suyu hizmeti sunma hedefimiz doğrultusunda son dört yılda 4 milyar liralık yatırımla 2.500 kilometre içme suyu şebekesi inşa ettik. Bugün Bergama’da üç yeni altyapı çalışmasının inşaatına başlıyoruz. Bunlardan ilki İslamsaray Mahallemizin yeni atıksu ve yağmursuyu hattıdır. İkincisi Tepeköy, Yalnızev, Kadriye, Bahçelievler ve Maltepe mahallelerimizin yeni atıksu ve yağmursuyu sınırları. Üçüncüsü ise yukarıdaki Zeytindağ mahallelerimizin yeni içme suyu sınırlarıdır” dedi.

“Bergamalı halkın içme suyu ihtiyacını nesillerdir güvence altına alıyoruz”
Toplamda 103 milyon liralık büyük bir yatırım olan bu üç proje sayesinde Bergama’nın altyapı ağına 21 kilometrelik atıksu ve yağmur suyu hattı ile 29 kilometrelik içme suyu hattını ekleyeceklerini anlatan Soyer, “Bütün bunlar yatırımlar Bergama ve İzmir genelinde güvenli yaşam alanları yaratacak” dedi. Bu bizi hedefimize bir adım daha yaklaştıracaktır. İzmir’in tüm ilçelerinde olduğu gibi vatandaşlarımızın da sağlıklı ve kesintisiz içme suyuna ulaşması temel hakkıdır. Bu ihtiyacı karşılamak bizim öncelikli görevimizdir. Şüphen olmasın. Dört buçuk yılda yaptığımız çalışmalarla Bergama halkının içme suyu ihtiyacını nesiller boyu garanti altına aldık. Bergama’nın çok daha iyilerine layık olduğunu biliyorum. “İnşallah 2024 Nisan’ından sonra birlikte çok daha fazlasını başaracağız” dedi.

“Bergama’ya hayırlı olsun”
Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu da Bergama’nın İzmir’in coğrafya açısından en büyük ilçesi olduğunu belirterek, “Bu bölgede hizmet vermek kolay değil. Bu dönemde yaşanan sıkıntılar tüm belediye başkanı arkadaşlarımızın ve hepimizin yaşadığı sorunlardır. Pandemi, İzmir depremi ve ardından 6 Şubat depremi… Umarım o günler bir daha yaşanmaz. En kısa sürede kendimizi toplayıp yolumuza devam edeceğiz. İhtiyaçlar devam ediyor. “Burada yapılacak yatırımın Bergama’ya ve İzmir’e hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“20 yıllık su problemimiz çözüldü”
İslamsaray Muhtarı Enes Delici, yapılan çalışmalardan dolayı Önder Soyer’e teşekkür etti. Tepeköy Muhtarı Mustafa Aktürk, bölgesindeki eksiklikleri belediyeye bildirdiğini ve bildirdiği tüm sorunların giderildiğini belirterek, “Yaz aylarında su alamıyorduk. İzmir Büyükşehir Belediyesi 20 yıllık su sorunumuzu çözdü. En büyük sorunlarımızdan biri ulaşımdı. Büyükşehir yol yapım çalışmaları da başladı. “Teşekkür ederim” dedi.

Bergama’ya sağlıklı içme suyu sınırı getirecek
İslamsaray İlçesi Atıksu ve Yağmursuyu Şebeke İnşaatı ve Bergama Tepeköy, Yalnızev, Kadriye, Bahçelievler ve Maltepe İlçeleri Atıksu ve Yağmursuyu Şebeke İnşaatı Projesi ile bölge daha dayanıklı bir altyapıya kavuşacak. İlçenin altyapı ağına yaklaşık 21 kilometrelik ilave atıksu ve yağmursuyu hattı kazandıracak bu iki dev yatırım için 69 milyon lira bütçe ayrıldı. Bergama Yukarıada ve Zeytindağ İlçesi İçme Suyu İnşaatı Projesi, 34 milyon dolarlık yatırım maliyetiyle ilçeye 29 kilometrelik yeni ve sağlıklı içme suyu sınırı kazandıracak.

Bergama’ya 183 milyon liralık yatırım
İZSU Genel Müdürlüğü, Bergama’ya 2019 yılından bu yana 183 milyon lira yatırım yaptı. Temeli atılan yeni içme suyu hattı dışında şu ana kadar 116 kilometrelik içme suyu hattının yenilenmesi tamamlandı. 56 yeni içme suyu sondajı açıldı.
İlçe genelinde 15 kilometrelik atık su hattı yapılarak atık suların arıtma tesislerine güvenli bir şekilde ulaşması sağlandı.

Yeni yatırımlar geliyor
Ahmetbeyler, Örenli ve Zeytindağ mahallelerine hizmet verecek 3 paket atıksu arıtma tesisi ihalesi yapıldı. Bölcek, Alibeyli, Sarıcalar, Zeytindağ, Yenikent, Göçbeyli ve Pınarköy mahallelerinde 7 yeni paket atıksu arıtma tesisinin kurulması için çalışmalar yakında başlayacak.

Planlanan yatırımlar çerçevesinde yakın gelecekte Bergama’ya 13 yeni içme suyu sondajı ve 12 yeni paket içme suyu arıtma tesisi eklenecek.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu