Haber

Keşan’daki Sokak Hayvan Barınağında Hırsızlık

EDİRNE’nin Keşan ilçesinde Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği’ne ait ‘Can Evi’ isimli barınaktan mama, su ve mama kapları, battaniye ve halılar kimliği belirsiz kişiler tarafından çalındı. Polis ekipleri şüphelileri bulmak için çalışma başlattı.

Olay, saat 05.00 sıralarında İspat Cami Mahallesi Kurtuluş Caddesi üzerindeki Keşan Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği’nin ‘Can Evi’nde, iddiaya göre gece saatlerinde 18 yaş altı 5-6 kişi tahta paletlerin üzerine tırmanarak meydana geldi. barınaktaki konteynırların üzerinden içeri atladı. Şüpheliler burada 16 kova yiyecek, battaniye ve halıyı çalarak kafesleri açtı, köpekleri serbest bırakıp kaçtı.

‘BU ZAYIF HAYVANLARIN RESİMLERİNİ NASIL ÇALABİLİRSİNİZ?’

Keşan Sahipsiz Hayvanları Savunma Derneği Başkanı Sevinç Cebeci, dernek olarak destek ve bağışlarla ayakta kaldıklarını belirterek, “Hayvanseverlerin bağışladığı mamaları orada tedavi ve bakım altında olan yavru, yaralı, yaşlı ve hasta köpeklerimiz için kullanıyoruz. Orada küçük bir depomuz da var, geçen sene de kullanmıştık.” Bazı çocuklar barınağımıza girmişti. Maalesef bu çocuklar barınağımıza musallat oldu. Ne yazık ki ihtiyaç sahibi bu hayvanların yiyeceklerini, battaniyelerini, halılarını ve kaplarını çaldılar. Bu duruma çok üzülüyorum. Neye geldik? O zavallı hayvanların rızkını nasıl çalabilirsin? Burası bir sığınak. Ne yazık ki etraftaki esnaf, “Buna duyarsızlar. Polisi ya da bizi aramıyorlar. Birkaç saat içeride kalıp bu olayı yaptılar. Artık bu tür olayların yaşanmasını istemiyoruz ve hırsızlığı kınıyoruz” dedi. söz konusu.

‘BURADA ÇALIŞIYORUZ’

‘Can Evi’ sığınma evinin müdürü Şencan Dikçe, hırsızlığın faillerinin 18 yaş altı 5-6 kişi olduğunu ve daha önce sığınma evinde tanıştıklarını belirterek, şunları söyledi:

“Daha önce defalarca uyardık ama anlamıyorlar. Bizim çıkış saatlerimizi takip ediyorlar. Kaç kere bu? Daha önce taşındığımız barınakta da bu çocuklarla aynı sorunları yaşadık. Şimdi burası öyle bir yer ki” ortada. Etrafta o kadar çok esnaf var ama herkes bize hem kör hem sağır davrandığını söylüyor. 10-15 dakikada olmadı bu olay. En az 2 saat burada durdular. 16-17 paket yemeğimiz Kayboldu. Onun dışında kovalarımız, battaniyelerimiz, halılarımız çalındı. Kafesleri açıp köpekleri içeri aldılar. Alamadıklarını çöpe attılar. Çok üzgünüm. Eh, biz burada çok çalışıyoruz. Belki yiyecek. Sizin için bir şey değil ama bizim için büyük israf. Ne olacak? Bir saat sonra kapatıp gittiğimde gelip kalan yiyecekleri alacaklar. Buradan sesleniyorum, ‘Ne yapmalıyız?’ “Yemeği alıp başka bir yere koyarsak oradan da çalarlar. Şu anda çaresiz durumdayım” dedi.

‘BU BİZİM İÇİN ÇOK BÜYÜK BİR DURUM’

Bakıma muhtaç sokak hayvanlarının korunması için birlik olunması gerektiğini söyleyen Dikçe, “Gören, duyan varsa polise ve bize haber versin. İnsanlar sırf köpek bırakmak için gelmesin. Burası 2 saat içinde soyuldu. Bir tek kişiyi görmedi mi? Tabelada telefonlarımız yazıyor. Olayın ardından esnaf arkadaşımız gelip hikayeyi anlatıyor.” Bize söylüyor. O anda lütfen bir telefon görüşmesi yapın. Bunu polise bildirin. 5 dakika sonra burada olacağız. Çevremizdeki esnaftan hiçbir şey istemiyoruz. Yeter ki gözümüz, kulağımız olun. Çok üzgün hissediyorum. Bu bizim için çok büyük bir durum. İnsanlara yemek için yalvarıyoruz. Çocuklar geliyor. “Çocuk hırsızlık yapıyor” dedi.

“Polis şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu