Haber

Kılıçdaroğlu, yaslı anneyi dinledikten sonra şu sözleri söyledi: İlk işim kafalarını kesmek olacak.

CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Kayseri’de düzenlenen Kadın Buluşması’nda bir konuşma yaptı. Çocuğu bağımlı olan bir annenin yaşadıklarına dikkat çeken CHP lideri, “Az önce çocuğu bağımlı olan bir anne konuştu. Aileleri, yuvaları nasıl yıktığını biliyorum. Annelerin, babaların ne kadar perişan olduğunu biliyorum. Allah hepinizden razı olsun. İnanın ilk işim o uyuşturucu baronlarının kafalarını uçurmak olacak” diye konuştu. Yasa dışı bir gücün önünde asla bir santim geri adım atmam. O uyuşturucu baronlarından hesap soracağım.” dedi.

“SİZ BENİM EN BÜYÜK GÜCÜMSÜNÜZ”

Kırsalda kadınların büyük sorunları olduğuna işaret eden Kılıçdaroğlu, “Bu ülkede adalet için 450 km yürüdüysem bu millet için yürüdüm. Adalet için, kadın için, çocuklarımız için, işsizler için, millet için yürüdüm. işsiz, haksızlığa uğrayanlar için. Sen benim en büyük gücümsün” dedi.

“BİRLİKTE HER ŞEYİ DEĞİŞTİRECEĞİZ”

Kılıçdaroğlu’nun açıklaması şöyle:

“Çok güzel bir toplantı. Gelen tüm kardeşlerime teşekkür ederim. Türkiye’yi ve dünyayı değiştirecek olan sizlersiniz. Hırsızların gücünü devireceğiz, bu ülkeye adaleti mutlaka ama mutlaka getireceğiz. Kadın haklarının ve hukukunun korunmadığı yerde demokrasi olamaz.İş bulamayan kadınlar.Atanma bekleyen öğretmenlere bu fırsatı veriyorum.Kırsalda yaşayan kadınların büyük sorunları var. .Bütün bunları biliyorum ama hepsini değiştirmek benim irademle değil.Birlikte her şeyi değiştireceğiz.

“HERKES AYNI YEMEĞİ YİYECEK”

Oğullar bizim oğullarımızdır. Çocuklarımız karnını doyurmalı ve aç yatmamalıdır. Hem bugünümüz hem de geleceğimiz için son derece değerlidirler. Belediye başkanlarıma söyledim, fakir ailelerde her sabah akşam hazırlanıp sabah dağıtılır. Çocuk beslenme çantasını alır ve okula gider. Bunu Türkiye genelinde yapalım dersen yetki verirsin. Beslenme çantası uygulamasını kaldıracağız, her çocuk okula gittiğinde öğle yemeği yiyecek. Herkes aynı yemeği yiyecek. Kırsalda çalışan hanımlar, gençler merak etmeyin Allah bize nasip edecek, sizin oylarınızla iktidara geldiğimizde SGK primlerinizi devlet ödeyecek. Hiçbir kadını bir erkeğe muhtaç etmeyeceğim, her kadın kazanacak. ‘Yapmaz, yapamaz’ diyorlar, bütün belediye başkanlarımız yapıyor. Biz geldiğimizde o bütçe beşli çetelere gitmeyecek.

“TORPİLLERİ BİTİRECEĞİM”

Bizi böldüler, bizi böldüler. Başı açık, başı kapalı. Hanım kadındır kardeşim hanımın hakkını vereceksin. Tüm ayrıcalıklara, tüm torpidolara son vereceğim. Kadınların huzur içinde yaşamasını istiyorsanız yapabileceğiniz tek bir şey var. Altı ok görüyorsun, sandığa gideceksin, oy kullanacaksın. Senden tek istediğim bu. Elinizi vicdanınıza koyun ve oyunuzu çok kullanın. Ağabeylerimden biri, ‘Geçmişte ben ve ailem AK Parti’ye oy verdik. Hakkınızı helal edin dedi. İyi şanslar, iyi şanslar.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu