Haber

Mansur Yavaş, kızının Londra’daki eviyle ilgili belgeleri paylaştı

Cumhur İttifakı Ankara adayı Turgut Altınok’un “tüm mal varlığım Mansur Yavaş’ın kızının Londra’daki evi kadar etmez” sözlerine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın iletişim ofisinden yanıt verildi. Söz konusu konutun nasıl satın alındığına dair belgeler paylaşıldı.

Londra’daki dairenin 465 bin sterline satın alındığı ve bu paranın 372 bin 999 sterlininin ‘mortgage’ sistemi ile kredi olarak çekildiği belirtildi. Kredinin 384 ayda geri ödeneceği bilgisi de açıklamada yer aldı.

Açıklamada, söz konusu evle ilgili olarak Mansur Yavaş’ın, kızı Çağlayan Yavaş’a 100 bin pound hibe yaptığı ve bunun da mal beyanında belirtildiği vurgulandı.

“32 yıl taksitle alınan bir ev üzerinden spekülasyon yapmalarına fırsat vermeyeceğiz” denilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Yüzlerce daire için tek kuruş vergi ödememiş birisinin kamuoyunu manipüle etme çabası, milletimizin gözünde itibarsız bir girişim olarak kalmaya mahkumdur. Rakibimizin açıklamadıkları kendine kalsın; açıkladığı mal varlığının 10’da 1’ine, hatta 100’de 1’ine mal varlığı takası yapma teklifimiz geçerlidir. Çok mal sahibi olmak tek başına şaibeli bir durum değildir. Ancak bunu kamuoyuyla paylaşmamak şaibeli bir durumdur. Rakibimizi derhal hissedar olduğu şirketin mal varlığı dâhil tüm varlıklarını kamuoyuyla paylaşmaya davet ediyoruz.”

(HABER MERKEZİ)

adapazarihaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu