Haber

Real Madrid’de menisküs sakatlığı yaşayan Arda Güler’in açıklaması

Real Madrid, Fenerbahçe’den 20 milyon euro bonservis bedeli ile transfer ettiği Arda Güler’in menisküs sakatlığı yaşadığını açıkladı.

Sezon öncesi kampına “Futbol Şampiyonlar Turu” kapsamında ABD’de devam eden İspanyol temsilcisi, Güler’in müsabakadan ayrılarak Madrid’e döneceğini açıkladı.

Kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Güler’in sağ diz iç menisküsünde yaralanma tespit edildiği belirtildi.

Güler ise sakatlığı nedeniyle yaşadığı üzüntüyü Instagram hesabından şöyle dile getirdi:

“Bugün takım arkadaşlarımla sahada olmayı çok isterdim ama tedavimi hızlandırmak ve bir an önce hazır olmak için Madrid’e dönüyorum. Desteğiniz için teşekkür ederim.”

Transferinin ardından antrenmanda sakatlanan Güler, Real Madrid’in oynadığı Milan ve Manchester United maçlarını kaçırdı.

Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, bu akşam oynanacak Barcelona maçı öncesi yaptığı açıklamada Güler’in takımda olmayacağını söyledi.

İspanyol basını, Arda Güler’in ameliyat olmazsa 3 ay bölgelerden uzak kalacağını, ameliyat olması gerekiyorsa bu sürenin uzayacağını yazdı.

Ancak kulüp, Arda Güler’in sahalara dönmesinin beklendiği tarih hakkında bir açıklama yapmadı.

Menisküs yaralanması nedir?

Menisküs yırtığı dizde en sık görülen ağrılı kıkırdak yaralanmasıdır. İnsanların dizlerinde, kaval kemiği ve uyluk kemiğinin ortasında bir yastık görevi gören iki C şeklinde kıkırdak segmenti vardır. Bunlara menisküs denir.

Bunlar sürekli hareket eden kemikleri aşınma ve yıpranmaya karşı korur. Ancak dizin bükülmesi sonucu menisküs yırtılabilir.

Bazı durumlarda aşınmış kıkırdağın bir bölümü kırılarak diz eklemlerinin ortasında sıkışarak dizi kilitler ve hareket etmesini engeller.

Ameliyat gerektiren menisküs yırtıklarında uzman hekimler ameliyat sırasında iki tip menisküse müdahale edebilirler.

Birincisi, hasarlı menisküsün çıkarılmasıdır. Bu duruma tıp literatüründe menisektomi denir.

Menisektomi işleminden sonra hastalar yaklaşık 4 hafta sonra normal hayatlarına dönebilirler.

Ameliyat sırasında uygulanan başka bir formülde ise hasarlı menisküs dikişlerle onarılır.

Bu durumda hastanın iyileşme süreci biraz daha uzun sürebilir.

Yaklaşık 12 hafta içerisinde hasta günlük işlerine dönebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu