Haber

Rusya, Karadeniz Tahıl Girişimini Uzatmama Kararı Aldı

Rusya, 17 Temmuz’da süresi dolan Karadeniz Tahıl Girişimi’ni uzatmama kararı aldı. Kremlin yönetimi attığı adımla ilgili taleplerinin karşılanmadığını gösterdi. Olayın yankıları devam ederken, Moskova yönetimi anlaşmanın devamı için bazı kurallar olduğunu belirtti.

7 MESELE DEĞERLENDİRDİLER

Dünya piyasalarının endişeyle karşıladığı gelişmenin ardından anlaşmanın uygulanmasına öncülük eden Türkiye, sorunun aşılması için yoğun diplomatik çabalarını sürdürüyor. Moskova, anlaşmaya geri dönecekleri kurallarla ilgili 7 unsuru listeledi. “Teoride değil, gerçekte yerine getirilmeleri” isteniyor.

İŞTE ÖĞELER

– Rusya’nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilci Yardımcısı Dmitry Polyanskiy, BM Güvenlik Konseyi toplantısında yaptığı konuşmada, birinci şartının “Rusya’nın tahıl ve gübre ihracatı üzerindeki Batı yaptırımlarının kaldırılması” olduğunu söyledi.

– İkinci şart olarak, “İhracata hizmet veren Rus bankalarının önündeki sorunların giderilmesi, SWIFT küresel bankacılık sistemi ile acil ilişki dahil olmak üzere” gösterildi.

– Polyanskiy üçüncü dönemini “tarımsal üretimin devamı için yedek modüllerin teslimatına yeniden başlanıyor” olarak duyurdu.

– Dördüncü koşul, “Rus gıda ihracatının nakliyesi için tüm lojistik ve koşulların sağlanması”, beşinci koşul ise “Rusya’dan Ukrayna’ya savaştan zarar görmüş amonyak boru hattının onarılması ve gübre sorununun çözülmesi” idi.

– Tarımsal üretimle temas halinde dondurulan Rus varlıkları konusunda geri adım atılmalıdır.

– Tahıl anlaşmasının insan doğası eski haline getirilmelidir.

haberkozlu.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu