Sağlık

Sigara bağımlılarına ’31 Mayıs’ çağrısı!

SİVAS (İGFA) –Sivas Numune Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Hayrullah Gölen, sigaranın tüm dünyada en önlenebilir kanser nedeni olduğunu söyledi.

Tütün işlerinde 4 binden fazla kimyasal element bulunduğunu belirten Uzm. Dr. • Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri, tütünün yılda 7 milyon ölüme neden olduğunu bildiriyor, “Koklanan veya çiğnenen dumansız tütün, nikotin kadar zehir içerir” dedi.

Tütün ve tütün kullanıcılarında yoksunluk bulgularını sıralayan Uzm. Gölen, “Kolay sinirlenme, iştah artışı, baş dönmesi, kas kasılmaları, tansiyon düşmesi, uykusuzluk, nikotin alma isteği gibi etkenler kendini gösteriyor” dedi.

ÇEVREYE VURULAN DUMANDA 3 KAT DAHA FAZLA NİKOTİN VAR!

Ortama yayılan sigara dumanında 3 kat daha fazla nikotin bulunduğunu belirten Uzm. Dr. Tüm bunlara ek olarak, yanan bir sigaradan yayılan duman, 50’si kansere neden olan 4000 kimyasal ve toksik madde içerir.

Tütün bağımlılığının yol açtığı sağlık sorunlarını sıralayan Dr. Hamilelik sırasında.”

ALO 171 SİGARA İÇİLMEMESİ DANIŞMA HATTI

Sigarayı bıraktıktan dakikalar sonra vücudumuzda olumlu değişimler olduğunu belirten Dr. 2 hafta – 3 ay içerisinde kan dolaşımınız düzene girecek ve akciğer fonksiyonlarınız düzelecektir. 1 yıl sonra koroner kalp hastalığı riskiniz sigara içenlerin yarısı kadardır. 10 yıl sonra akciğer kanserinden ölme riskiniz sigara içen birinin yarısı kadardır. Tüm bu sonuçlar için hafta içi her gün ALO 171 Sigara Bırakma Danışma Hattını arayabilir veya Sivas Numune Hastanesi Sigara Bırakma Polikliniğine başvurabilirsiniz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu