Haber

Şimdi oynayan futbolcularımız o zamanlar çocuktu! Milli Takım’ın en son Almanya’yı yenmesi “Yok artık” dedirten bir olaydı

A Milli Futbol Takımı, hazırlık maçında Almanya ile deplasmanda karşılaşacak. Berlin Olimpiyat Stadı’nda oynanacak karşılaşma TSİ 22.45’te başlayacak. Maç TRT 1’den canlı yayınlanacak.

SON KAZANÇ 2005’TE

Milli Takım, son galibiyetini 2005 yılında Almanya karşısında aldı. A Milli Takım, Alman milli takımlarıyla bugüne kadar toplam 26 kez karşılaştı.

26 MAÇTA 6 GALİBİYET

Türk Milli Takımı, 100 yıllık tarihinde 13 kez Batı Almanya, 5 kez Doğu Almanya ve iki ülke arasındaki sınırların kaldırılmasıyla birleşen Almanya ile 8 kez karşı karşıya geldi. A Milli Takım bu karşılaşmalarda 6 galibiyet, 15 mağlubiyet ve 5 beraberlik elde etti.

2005’TE MAÇI KAZANDIK

1992 yılında özel bir deplasman maçında 1-0 mağlup olan ay-yıldızlı ekip, 1998 yılında Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu’nda Bursa’da 1-0 galip geldi. Bu maçın Münih’teki rövanş maçı 0-0 sona erdi. Türkiye, 8 Ekim 2005’te İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı’nda yapılan özel maçı Halil Altıntop ve Nuri Şahin’in golleriyle 2-1 kazandı. 2010 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu’nda Almanya’da oynanan karşılaşmayı ev sahibi ekip 3-0 kazandı.

SON MAÇ BERABERLİK OLDU

İki ülke milli takımları arasında oynanan son karşılaşma 3-3 sona erdi. Ay yıldızlı ekip, 3 kez geride kaldığı karşılaşmanın uzatma dakikalarında attığı golün ardından sahadan beraberlikle ayrıldı. Almanların golleri Draxler, Neuhaus ve Waldschmidt’ten gelirken, milli takımın gollerini Ozan Tufan, Efecan Karaca ve Kenan Karman kaydetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu