Haber

‘Türk bankasının Rus ürünlerine ilişkin ödemelere aracılık etme kararı henüz alınmadı’

Sputnik’e görüşmelerle ilgili bilgi veren kaynak, Rus eserleriyle ilgili ödemelerde Türk bankasının aracılık yapmasına ilişkin şu anda bir kararın alınmadığını, konunun Ankara’nın kontrolünde olduğunu söyledi.

İlgili soruyu yanıtlayan kaynak “Hayır, alınmış bir karar yok. Müzakereler devam ediyor, konu Ankara’nın en üst düzeyde kontrolünde.”dedi.

Kaynak, önerilen Türk bankasının arabuluculuk sisteminin ayrıntılarıyla ilgili üst düzey tartışmaları da dışlamadı.

Eski Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,Rus Rosselhozbank’ın SWIFT sistemine dönmesi ve bir Türk bankasının aracılık yapmasının gündemde olduğunu, bu konuda müzakerelerin sürdüğünü belirtti.

‘Tahıl anlaşması kapsamında gemi denetimlerinde gecikmeler yaşanıyor’

Tahıl Koridoru Anlaşması kapsamında yürütülen gemi denetimlerinde gecikmeler yaşandığına işaret eden kaynak, müzakerelerin hep bu yönde yürütüldüğü bilgisini verdi.

Yetkili, gemilerin denetimleriyle ilgili olarak şunları söyledi:

“Evet, böyle sorunlar oluyor, dönem dönem kendini hissettiriyor. Ama taraflarla görüşüyoruz tabi ki her zaman kolay olmuyor ama müzakereler devam ediyor.”

Daha önce Birleşmiş Milletler (BM) tarafından yapılan açıklamada, Karadeniz Tahıl Koridoru Girişimi’ne katılan gemilere yapılan denetimlerin Mayıs ayında günde ortalama 2,9 azaldığı, ortalama dört denetimin yapıldığı bildirildi. Nisan ayında günlük olarak gerçekleştirilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu