Ekonomi

UBS, Nuplazid deneme sonuçları üzerine Acadia Pharma hedefini 33 dolara düşürdü

Salı günü UBS, NASDAQ:ACAD’da listelenen Acadia Pharmaceuticals için fiyat hedefini bir önceki 35.00$’dan 33.00$’a düşürürken, hisse senedi üzerindeki Al notunu korudu. Bu ayarlama, Acadia’nın ilacı Nuplazid’in şizofreni negatif semptomlarının (NSS) tedavisinde Faz 3 denemesinde başarısız olduğu ve şirketin hisselerinin gün içinde yaklaşık %17 düşmesine neden olduğu haberini takip ediyor.

Firma, ADVANCE-1 NSS çalışmasının önceki başarısızlığının Acadia’nın hisse senedi fiyatını önemli ölçüde etkilemediği göz önüne alındığında, piyasanın denemenin sonucuna verdiği tepkinin beklenmedik olduğunu belirtti. UBS, Nuplazid’in NSS endikasyonunun hisse senedinin değerinde önemli bir etken olmasını beklemedikleri düşünüldüğünde, satışların boyutuna şaşırdıklarını ifade etti.

Nuplazid’in NSS çalışmasındaki gerilemeye rağmen UBS, hissenin haksız yere cezalandırıldığına inanıyor. Firmanın analistleri, birçok yatırımcının NSS endikasyonunda çok fazla değer görmediğine dikkat çekerek, mevcut düşük hisse fiyatının gelecekte hisse senedinin daha iyi performans göstermesi için bir fırsat sunabileceğini öne sürdü.

Yönetim yorumları, Acadia’nın bir diğer ürünü olan Daybue’nun Şubat ayından itibaren toparlanmasının beklendiğini gösteriyor. UBS, bu toparlanmanın şirketin hisse senedi performansını mevcut seviyelerinden desteklemeye yardımcı olabileceğini öngörüyor.

Ayrıca UBS, Acadia için oluşturduğu finansal modelden NSS’yi çıkararak fiyat hedefini 2$ düşürdü. Bu yeni hedef, indirgenmiş nakit akışı (DCF) çerçevesi ile destekleniyor.

Firma ayrıca, Nuplazid’in uzun fikri mülkiyet (IP) ömrünün, NSS’nin potansiyel bir pazar fırsatı olarak kaybından daha ağır bastığını ve son deneme sonuçlarına rağmen bir umut ışığı sağladığını vurguladı.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu