Haber

ABD, Türk şirkete ‘teknoloji kaçakçılığı’ gerekçesiyle yaptırım uyguladı

ABD, aralarında Türkiye merkezli bir şirketin de bulunduğu 4 şirket ve 3 kişiye ‘teknoloji kaçakçılığı’ gerekçesiyle yaptırım uygulandığını duyurdu. ABD Hazine Bakanlığı, İran Merkez Bankası’nın (CBI) bir iştiraki, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli iki kuruluş ve Türkiye merkezli bir kuruluş olmak üzere üç kişiye, bu kişilerle ilgili oldukları gerekçesiyle yaptırım uyguladığını duyurdu. ‘ABD teknolojisi kaçakçılığı’.

Bakanlık açıklamasında, “Bu tespitler, ABD ihracat kısıtlamalarını ve yaptırımlarını ihlal ederek CBI tarafından kullanılmak üzere ileri ABD teknolojisinin tedarikiyle bağlantılı üç kişiyi ve dört kuruluşu hedef alıyor” dedi. Yaptırım uygulanan şirket ve kişiler şöyle:

“CBI’nin bir yan kuruluşu olan İran merkezli Bilgi Hizmetleri Şirketi (ISC); BAE merkezli Gelişmiş Bankacılık Çözüm Ticareti DMCC (ABS), bir ISC paravan şirketidir. BAE merkezli Freedom Star General Trading Co (LLC) ve Türkiye merkezli Ted Teknoloji Geliştirme Hizmetleri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi.
ISC İcra Komitesi Lideri Seyed Abutalib Nacefi, Özgürlük Yıldızı Lideri Muhammed İstek Hatemi ve Ted’in operasyonlarında görev alan Fransız/İran çifte vatandaşı ISC çalışanı Pouria Mirdamadi.”

ABD Hazine Müsteşarı Terörizm ve Mali İstihbarattan Sorumlu Müsteşarı Brian Nelson, “İran Merkez Bankası, Ortadoğu’yu daha da istikrarsızlaştırmayı amaçlayan iki önemli aktör olan IRGC-QF ve Hizbullah’a mali destek sağlamada kritik bir rol oynadı.” dedi.

(DIŞ HABER SERVİSİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu