Haber

Kuzey Kore Yeni Tip Füze Testini Duyurdu

Kuzey Kore, dün gerçekleştirdiği füze testinde karadan denize fırlatılan yeni tip Padasuri-6 füzesini de test ettiğini duyurdu. Ülkenin başkanı Kim Jong-un, “Düşman bizim tarafımızdan tanınan deniz sınırına girdiğinde bunu Kuzey Kore’nin egemenliğinin ihlali ve silahlı provokasyon olarak değerlendireceğiz” dedi.

Yeni yılda silah programını hızlandırarak Güney Kore ve ABD’ye meydan okuyan Kuzey Kore, dün gerçekleştirdiği füze denemesine ilişkin açıklama yaptı. Kuzey Kore resmi medyasında yer alan haberlerde, füzenin karadan denize fırlatılan yeni tip Padasuri-6 füzesi olduğu ve ülke başkanı Kim Jong-un’un gözetiminde test edildiği bildirildi. Fırlatılan füzelerin, hedef olarak belirlenen tekneye çarpmadan önce yaklaşık 23 dakika boyunca Doğu Denizi üzerinde uçtuğu bildirildi. Atılan füzelerin sayısına ilişkin bilgi verilmedi.

Güney Kore’ye meydan okudu

Test sonucundan duyduğu memnuniyeti dile getiren lider Kim Jong-un, Güney Kore’nin deniz devriyesi bahanesiyle ülkesinin egemenliğini ciddi şekilde ihlal ettiğini ve savaş gemilerinin Kuzey Kore sularına girmesine izin verdiğini belirtti. Seul’ün uluslararası hukukta hiçbir desteği olmayan hayali bir “kuzey sınır hattını” korumaya çalıştığını savunan Kim, ülkesinin deniz egemenliğini rastgele bir “açıklama veya kamuoyuna duyuruyla” değil, “silah ve güçle” kararlı bir şekilde savunması gerektiğini vurguladı. eylem”.

“Sınır ihlalini silahlı provokasyon olarak değerlendiriyoruz”

Özellikle Yeonpyeong Adası ve Baengnyeong Adası’nın kuzeyindeki deniz ucu bölgesinde askeri hazırlıkların arttırılması emrini veren Kim, “Düşman bizim kabul ettiğimiz deniz sınırına girdiğinde bunu Kuzey Kore’nin egemenlik ve egemenliğinin ihlali olarak göreceğiz” dedi. Silahlı provokasyon.” Kim, Kuzey Kore ordusunun hukuki savunma hakkını kullanarak devletin egemenliğini ve güvenliğini savunacağını vurguladı.

Pyongyang dün birden fazla füze fırlattı

Güney Kore ordusundan dün yapılan açıklamada, Kuzey Kore’nin ülkenin doğu kıyısı açıklarına çok sayıda seyir füzesi ateşlediği bildirildi. Son füze testi, Pyongyang’ın bu yılki 5’inci seyir füzesi testi olarak kayıtlara geçti. Kuzey Kore, 24 ve 28 Ocak’ta “alevli ok” anlamına gelen “Pulhwasal-3-31” adlı yeni bir stratejik seyir füzesini ve 30 Ocak’ta “Ok” anlamına gelen “Hwasal-2” adlı yeni bir stratejik seyir füzesini test etti. Denedi . Pyongyang en son 2 Şubat’ta “süper büyük savaş başlığı” taşıyan bir seyir füzesi ve yeni tip uçaksavar füzesini test ettiğini açıklamıştı. – PYONGYANG

haberbeyoglu.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu