Teknoloji

Akıllı telefon satışları üzerindeki kara bulutlar dağılıyor gibi görünmüyor

pazar analiz şirketi IDC, bu yılın küresel akıllı telefon gönderileri. iddiasını, önceden tahmin edilenden daha yavaş olacağına inandığını yansıtacak şekilde revize etti. Küresel akıllı telefon sevkiyatları bu yıl yüzde 1,1 düştü. 1,19 milyar adede düşüş bekleniyor. IDC, önceki varsayımlarında sevkiyatlarda yüzde 2,8’lik bir büyüme beklemişti. 2024 yılına kadar piyasada gerçek bir toparlanmanın beklenmediği ifade edildi.

IDC’nin Mobilite ve Tüketici Cihazları İzleme Merkezi Araştırma Müdürü Nabila PopalKonuyla ilgili olarak şunları söyledi: “OEM’ler, artan maliyetler ve tüketici talebinde devam eden zorluklar nedeniyle 2023 için çok temkinli. Çin’in yakın zamanda yeniden açılmasıyla nihayet bazı iyi haberler gelse de, hala çok fazla belirsizlik ve inanç eksikliği var, bu da temkinli bir görünüm sağlıyor. Bununla birlikte, bu kısa vadeli zorlukların üstesinden geldikten sonra, gelişmiş pazarlarda değerli bir yenileme döngüsü ve istikrarlı uzun vadeli büyümeyi desteklemek için gelişmekte olan pazarlarda akıllı telefon penetrasyonu için yer olduğu için küresel pazarın 2024’te büyümeye geri döneceğine inanmaya devam ediyoruz. ”

Bu yıl Android cihazların sevkiyatında iOS cihazlarla karşılaştırıldığında Daha büyük bir yüzde düşüşü bekleniyor. idc, Android cihaz sevkiyatları yüzde 1,2 düşecek., iOS cihaz gönderileri yüzde 0,5 düşecek. devletler. Bu, birçok Android cihazının daha düşük fiyat etiketi nedeniyle satın alınmasına ve bu düşük ve orta sınıf cihazlarla ilgilenen kişilerin, çevre ülkelerdeki yaygın enflasyon göz önüne alındığında, bu yıl telefon alacak paraya sahip olmamasına bağlanabilir. hayat pahalılığını artıran dünya.

Bu, telefon üreticileri için kötü bir haber olsa da, IDC bildirecek bazı olumlu şeyler bulmayı başardı. Bu yıl 5G cihazları Sevk edilen akıllı telefonların yüzde 62’sini oluşturacağını ve katlanabilir telefon pazarının büyümeye devam ettiğini söyledi. Ayrıca akıllı telefonların ortalama satış fiyatı 2022 yılı. 334 dolardan 415 dolara yükseldi Ancak bu rakamın bu yıl azalmaya başlayacağını ve 376 dolara ulaşacağını belirtti. Bu yakın gelecekte uygun bir fiyata satın almak için bir cihaz arayan kısıtlı bir bütçeye sahip kişiler içinMükemmel haberler.

yunusemrehaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu