Haber

Naci Görür’ü İşaret Eden Uyardı: ‘7.4’lük Deprem Olabilir’

Naci Görür iki bölgeye dikkat çekerek 7.4 büyüklüğünde deprem uyarısında bulundu.

İlker Karagöz’ün sunduğu Çalar Saat programına yer bilimcisi Prof. Dr. Naci Görür konuk oldu. Görür, olası İstanbul depremiyle ilgili, “Burada deprem olacak iki kere iki dört mü? Nedeni ise burada 99’da deprem oluyor. 1912’de Şarköy’de oldu. 1766’dan beri deprem yok İkisinin ortasındaki o kısımda. Burada sismik bir boşluk var. Bu boşluk dolacak ve büyük bir Marmara depremi yaratacak” dedi.

“Çorum, Kuzey Anadolu fay hattının tam üzerindedir. Bu kuşağın tamamı, Türkiye’nin tamamı ve hatta dünyanın en hareketlisi, büyük depremlere neden olabilecek kuşak içindedir. Bu nesil enerjisini kabaca Bingöl-Karlıova’dan Marmara Denizi’ne çok büyük ölçüde tüketmiştir. Büyük bir deprem üretmek için enerjiyi tüketti.”

Şimdi Marmara’yı bekliyoruz. Erzincan Karlıova arası da bu bölümü bekliyoruz. Burada Pülümür’ün olduğu yerde yaklaşık 7.4 büyüklüğünde deprem olabilir. Yedisu fayı üzerinde. Bunu zaten her zaman söylüyoruz.”

Tunceli-Pülümür’de 7.4 büyüklüğünde deprem olabilir. Buradaki son deprem 1794’teydi. Yani çok zaman geçti. Erzincan depremi muhtemelen enerjiyi buraya aktarmıştır. Bu Doğu Anadolu fayı üzerindeki hareketler bu alanı bir ölçüde etkilemiş olabilir. Endişelendiğimiz yerlerden biri de burası.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu