Ekonomi

Anadolu’nun en büyük 500 şirketi araştırması

Türkiye’de bir ekonomi Derginin geleneksel olarak getirdiği Anadolu 500 araştırması sonuçlandı. Listede SANKO Holding’e ait sekiz şirket yer alıyor.

Araştırma, merkezleri İstanbul, Ankara ve İzmir dışında şehirlerde bulunan şirketlerin 2021 verileri baz alınarak hazırlandı. Anadolu 500 araştırmasında en fazla şirket sayısına sahip holding sıralaması bu yıl da değişmedi.

Dergide yer alan haberde, SANKO Holding’in listede 8 firma bulunduğu vurgulanarak, “Gaziantep’ten denimde dünyanın en değerli üreticilerinden biri olmayı başaran ve dünyanın önde gelen firmalarından biri olan SANKO Holding,” dedi. Anadolu’daki sanayileşme kümelenmeleri, bu yıl da listemizin üst sıralarında yer alıyor.”

Anadolu 500 Araştırması’nda SANKO Holding şirketleri arasında Sanko Dokuma İşletmeleri 30., Sanko Dış Ticaret 62., Çimko Çimento ve Beton 92., Üstün Sinema Ambalaj 106., Sanko Power 135., Sanko Pazarlama 139. TechData Bilgisayar Sistemleri 172. ve Enko Güç Sistemleri 251. sırada yer alıyor. .

Sektöre göre durum

SANKO Holding şirketlerinden Üstün Sinema ambalajda üçüncü, TechData Bilgisayar Sistemleri bilişimde birinci, Çimko Çimento ve Beton ise çimento sektöründe ikinci oldu.

Enerji bölümünde Sanko Power dördüncü, Enko Power dokuzuncu, dokuma bölümünde Sanko Dokuma İşletmeleri Sanayi üçüncüsü, Sanko Pazarlama 18. ve ticaret-hizmet branşında Sanko Dış Ticaret üçüncüsü SANKO bayrağını dalgalandırdı.

Değerlendirme

Türkiye’nin en köklü sanayi kuruluşlarından biri olan SANKO, nesillerdir tekstille uğraşmakta ve Türkiye’de hazır giyim sektörünün gelişmesinde en büyük paya sahip olan dokuma kümelerinin başında gelmektedir.

Tekstil, enerji, inşaat sektörü (çimento, hazır beton ve gazbeton) ve ambalaj gibi farklı departmanlarda faaliyet gösteren SANKO Holding’in 2021 yılı cirosu 12,6 milyar TL’dir. SANKO Holding Yürütme Konseyi Başkanı Adil Sani Konukoğlu, kümenin amiral gemisi olan dokuma sektöründe ulusal ve uluslararası arenadaki lider konumu ile ülkemize değer katıyorlar. Konukoğlu, “Tekstil, enerji ve çimentoda yeni yatırımlar, kapasite artışı ve yenileme yatırımları yapacağız. Yenilenebilir enerji alanındaki yatırımlarımıza hız vereceğiz. Tekstilde denim kumaş ve iplik (organik pamuk ve geri dönüşümlü ürünler) üretimlerimiz devam ediyor. dünya çapında sürdürülebilirliğin öncüleri.” – GAZİANTEP

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu