Haber

Antalya Büyükşehir Belediyesi bu yıl Kurban Bayramı nedeniyle ücretsiz kurbanlık hizmeti verecek.

Büyükşehirden üç noktada

ücretsiz kurban kesimi

Antalya Büyükşehir Belediyesi bu yıl Kurban Bayramı nedeniyle ücretsiz kurbanlık hizmeti verecek. Bayramın 1. ve 2. gününde Soğuksu Mahallesi Perşembe Pazarı, Yeşilbahçe Mahallesi Kapalı Çarşamba Pazarı ve Döşemealtı Kömürcüler Hayvan Pazarı’nda veteriner hekimler gözetiminde ücretsiz kurban kesimi yapılacak.

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Kırsal Kalkınma ve Kooperatifler Şube Müdürlüğü, vatandaşların Kurban Bayramı’nda hijyenik ve sağlıklı koşullarda kesim hizmeti alabilmesi için 3 ayrı noktada kesim yeri belirledi. Döşemealtı Kömürcüler Mahallesi’ndeki Hayvan Pazarı’nda, Muratpaşa Mahallesi Soğuksu Mahallesi’ndeki Perşembe Pazarı’nda ve Yeşilbahçe Mahallesi’ndeki Kapalı Çarşamba Pazarı’nda bayramın 1. ve 2. gününde vatandaşlar ücretsiz kurban kesiminden yararlanabilecek. Büyükşehir Belediyesi’ne ait Serik ve Kaş-Demre mezbahaları da büyükbaş hayvanlar için bayramın birinci ve ikinci günlerinde vatandaşların kullanımına açık olacak.

USTALI KASAPLAR HİZMET VERECEK

Veteriner hekim gözetiminde kasap ustaları kurbanı keserek, parçalanmış ve poşetlenmiş halde sahibine teslim edecek. Kesim sonrası ortaya çıkacak kurbanlık atıklar nedeniyle kesim yerleri gün içinde sık sık dezenfekte edilecek.

HAYVAN YAKALAMA EKİBİ

Kurban Bayramı’nda firar eden hayvanların yakalanarak zarar görmeden kontrol altına alınabilmesi için ‘Hayvan Yakalama Timi’ de bayram süresi içinde görev yapacak. Vatandaşlar, “Hayvan Yakalama Timi” Polis 153’e merhaba, 0242 332 22 33 veya 444 94 20 numaralı ABİM sınırına ulaşıp yardım isteyerek.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ercisajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu