Haber

Uganda’da okul saldırısında 25 kişi öldü

Demokratik İttifak Güçleri’nin (ADF) Uganda’nın batısında bir okula düzenlediği saldırıda 25 kişi öldü, 8 kişi yaralandı.

Terör örgütü DEAŞ ile temas halinde olan Ugandalı ayrılıkçı grup Demokratik İttifak Güçleri (ADF), Demokratik Kongo Cumhuriyeti sınırına yakın Mpondwe kasabasındaki Lhubirira ortaokuluna saldırdı. Polis sözcüsü Fred Enanga, “Lhubirira ortaokulu ADF isyancıları tarafından terörize edildi. Bir yurt yakıldı ve yiyecekler yağmalandı. 25 ceset okuldan alınarak Bwera Hastanesine götürüldü. Hastanede ayrıca durumu kritik 8 kişi var. ” Polis Enanga, askerlerin Demokratik Kongo Cumhuriyeti’ndeki Virunga Ulusal Parkı’na kaçan gerçek saldırganları kovaladığını söyledi.

ADF, Doğu Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde faaliyet gösteriyor

Bu arada ADF güçleri, Nisan ayında Doğu Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde bir köye saldırarak en az 20 kişiyi öldürdü. Uganda daha önce ADF ile savaşmak için Demokratik Kongo Cumhuriyeti’ne asker göndermişti.

İlk olarak Uganda’da ortaya çıkan ADF, 1990’larda Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde yerini aldı. Örgüt, 2019 yılında terör örgütü DEAŞ’a biat etmişti. – KAMP

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu