Ekonomi

Apple, iPhone’larda üretken yapay zeka kullanımı için Google ile görüşüyor

Investing.com – Bloomberg’in bildirdiğine göre Apple Inc (AAPL), Alphabet Inc’in (GOOGL) Google’ı ile iPhone’larına yapay zeka özelliklerini entegre etmek için Google’ın Gemini üretken yapay zekasını kullanmak üzere görüşmelerde bulunuyor.

Bloomberg’in konuyla ilgili bilgi sahibi kişilere dayandırdığı haberine göre iki taraf, iPhone’un yazılımında yer alacak bazı özelliklerde Gemini’nin lisansını alması için aktif görüşmeler yürütüyor.

Apple ayrıca Microsoft Corporation (MSFT) destekli OpenAI ile de görüşmüştü ve şirketin ChatGPT modelini kullanma potansiyeli de vardı.

Apple Inc ve Google arasındaki görüşmelerin henüz erken aşamalarda olduğu ve ikilinin herhangi bir anlaşma ya da markalaşma konusunda karar vermediği belirtildi.

Apple’ın halihazırda Google ile bir anlaşması var. Buna göre Google’ın arama motoru, Apple’ın Safari web tarayıcısı için varsayılan arama motoru.

Bloomberg’in bu raporu, Google’ın Gemini botunun, görüntü oluşturma aracıyla tartışmalı görüntüler ürettiği için eleştiri almasından sadece haftalar sonra geldi. Google daha sonra botun görsel oluşturma özelliğini askıya almıştı.

iPhone üreticisi, rakipleri Samsung Electronics Co Ltd (005930) ve Google’ın geçtiğimiz aylarda dahil ettiği yapay zeka özelliklerini, kendi amiral gemisi ürünlerinde kullanıma sunma konusunda rakiplerinin biraz gerisinde kaldı.

Yine de Apple CEO’su Tim Cook, şirketin yılın ilerleyen dönemlerinde üretken yapay zeka hedefleri hakkında daha fazla bilgi vermeyi planladığının sinyalini verdi. Son raporlar ayrıca Apple’ın, kaynaklarını yapay zeka geliştirmeye yönlendirmek için elektrikli araç geliştirmekten vazgeçtiğini gösterdi.

Üretken YZ, 2022’nin sonlarında OpenAI’ın ChatGPT’sinin piyasaya sürülmesiyle kamuoyunun dikkatini çekti. Metin komutlarına ikna edici, insan benzeri yanıtlar üretme becerisiyle milyonlarca abone toplayan program, büyük teknoloji şirketlerinin kendi tekliflerini geliştirme telaşına girmesine yol açtı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu