Ekonomi

Kırıkkale’de ağır tonajlı araçların denetimi

ULAŞTIRMA’da 43 ilin geçiş noktasında bulunan ve ‘Anahtar Kavşak’ olarak adlandırılan Kırıkkale’de ağır tonajlı araçların kontrolü yapıldı.

43 ilin geçiş noktasında bulunan kentte yük taşıyan araçlarda denetimler yapıldı. Bölge Trafik Denetleme Müdürlüğü ekipleri, Kırıkkale-Ankara karayolu Yüksek Hızlı Tren köprüsü altındaki uygulama noktasında kontrole tabi araçları durdurdu. Araçların rutin muayene ve sigorta kontrollerini yapan gruplar, takograf çıktılarından savunma şasisi, tonaj ve belgeleri ile hız ve kullanım sürelerini inceledi.

‘TRAFİK KURALLARI İNSAN HAYATINI KORUMAK İÇİN YAPILAN KURALLARDIR’

Trafik kontrol noktasında yapılan kontrollere Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Amiri Muhittin Ayhan da katıldı. Ayhan, açıklamasında, “Ekipler, yük taşıyan araçların savunma çerçevesi dediğimiz arkadan çarpan araçları koruyan çerçevelerin uygun olup olmadığını, sürücülerin sürüş ve dinlenme sürelerine uyup uymadığını kontrol ediyor. Araçlarını kullanırken hız ihlali yapıyorlar. Emniyet Genel Müdürlüğü olarak vatandaşlarımızın her zaman yollarda olmasını sağlıyoruz.” Can ve mal güvenliğinin sağlanması için kontrollerimizi sürdürüyoruz. Bu kontrollerimizi Türkiye genelinde sürdürüyoruz. Hepimizin bildiği gibi yük taşıyan araçlar, büyük kütleleri nedeniyle kazaya karışmaları halinde çok daha fazla can, mal ve yaralanma kaybına neden olmaktadır. Bunların önlenmesi için kontroller büyük önem taşıyor. “Biz de trafik polisleri olarak bunu sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz. Trafik kuralları test edilmiş ve insan hayatının korunması için zorunludur. Trafik kurallarına uyalım, seyahatlerimizde yakınlarımızın gözünü yolda bırakmayalım, onlara ulaşalım. Güvenle evimize kavuştuk” dedi.

Ayrıca kontrol noktasına gelerek görev yapan personeli ziyaret eden Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız, İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ’dan kontrollerle ilgili bilgi aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu