Haber

BAE ve Güney Kore cumhurbaşkanları uluslararası gelişmeleri ve ikili ilişkileri görüştü

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Lideri Muhammed bin Zayed Al Nahyan ve Güney Kore Devlet Lideri Yoon Suk Yeol, uluslararası ve bölgesel gelişmeleri ve iki ülke arasındaki iş birliğini güçlendirmenin yollarını ele aldı.

BAE resmi ajansı WAM’da yer alan habere göre, BAE Devlet Başkanı Bin Zayed, ülkeyi ilk kez ziyaret eden Güney Kore Devlet Başkanı Yoon ile başkent Abu Dabi’deki Al-Watan Sarayı’nda bir araya geldi.

Haberde, iki cumhurbaşkanının ülkeleri arasında çeşitli alanlarda işbirliğinin geliştirilmesi ve güçlendirilmesinin yanı sıra ortak değere sahip bölgesel ve uluslararası konuları ele aldığı kaydedildi.

Görüşmede iki ülke arasında yatırım, ekonomi, bilim, kültür ve ileri teknoloji, yenilenebilir enerji ve diğer “hayati öneme sahip” alanlarda iş birliği ele alındı.

BAE Devlet Lideri Muhammed bin Zayed Al Nahyan, Güney Kore Devlet Başkanı’nın ziyaretinin iki ülkeyi on yıllardır bir araya getiren stratejik ilişkileri güçlendireceğini belirtti.

Resmi kaynaklara göre, Güney Kore Devlet Başkanı Yoon, ilk resmi ziyareti kapsamında dün BAE’ye geldi ve iki ülkenin silah ve çeşitli alanlarda 30 mutabakat zaptı imzalaması bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu