Ekonomi

Barclays, Avrupa hisselerinin değerinin altında kalması konusunda iyimser

Barclays analistleri Çarşamba günkü notlarında, devam eden enflasyona rağmen Avrupa hisse senetlerinin dünya çapında ekonomik büyümedeki artış nedeniyle cazip ve düşük maliyetli bir kar fırsatı sunduğuna inanıyor.

ABD pazarının güçlü performansı göz önüne alındığında, özellikle jeopolitik konuların belirsizliği artırması nedeniyle Avrupa’nın Yapay Zeka ve Teknoloji sektörlerinden yoğun şekilde etkileniyor. S&P 500performansını aşmak zor olabilir.

Ancak analistler, Avrupa bölgesinin hisse senetlerine ve döngüsel hisse senetlerine odaklanması ve yılın ikinci yarısında yerel ekonomik aktivitede artış beklentisi nedeniyle potansiyel riskler ve faydalar nedeniyle kısa vadede olumlu bir istikrara sahip olduğunu öne sürüyor.

Çin’in Avrupa hisse senetleri üzerindeki etkisi büyüktür ve Çin’in büyük bir ekonomik teşvik uygulayıp uygulaymayacağı kesin olmasa da, son piyasa hareketleri önceki pozisyonların terk edilebileceğini ve potansiyel kısa vadeli risk ve faydaların önceden düşünülenden daha cazip olabileceğini düşündürmektedir.

Barclays’in gözlemlediği gibi, yatırımcıların risk almaya istekli olduğu bir piyasada, bazı segmentlerin diğerlerinden daha iyi performans gösterdiği döngüsel segmentlerin performansında önemli bir fark var.

Bu nedenle Avrupa kâr fırsatları sunuyor. Lüks Malların yakın zamanda daha olumlu bir yatırım notuna yükseltilmesinin ardından, analistler artık Otomobillere yatırım yapılmamasını tavsiye ederek ve Kamu Hizmetlerine yatırım yaparken temkinli bir yaklaşım önererek döngüsel ve tüketici segmentlerine olan ilgilerini artırıyorlar.

Teknoloji ve Sermaye Malları branşlarında ivme çok güçlü olsa da bu branşların kısa vadede oldukça genişlediği görülüyor. Analistler, Enerji ve Malzeme gibi düşük maliyetli döngülerdeki potansiyel riskler ve getiriler arasında kısa vadeli istikrarı daha çekici buluyor ve birincil yatırım tavsiyesi olarak Bankaları tercih etmeye devam ediyor.

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için lütfen Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

oltu-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu