Haber

Galatasaray doğal afetlere müdahale için kurtarma ekibi kurdu

Galatasaray Kulübü, doğal afet ve acil durumlara müdahale etmek amacıyla GS Arama Kurtarma Ekibi’ni kurdu.

Sarı-kırmızılı kulübün şubat ayı yönetim kurulu toplantısı, Aykutalp Derkan başkanlığında Ali Sami Yen Spor Kompleksi RAMS Park Özhan Canaydın Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, yönetim kurulu üyeleri ve meclis üyeleri katıldı.

Toplantının ana gündemini geçen yıl 6 Şubat’ta meydana gelen, Kahramanmaraş merkezli ve 11 ili etkileyen depremler oluşturdu.

Felaketin ilk anlarının ardından hızla organize olan ve bölgede çalışmalar yürüten sarı-kırmızılı kulüp, doğal afetlerde görev almak üzere GS Arama Kurtarma Ekibi’ni kurdu.

Hem kurulan grupta yer alacak hem de AKUT Vakfı işbirliği çerçevesinde eğitim alacak eğitmen adaylarına sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Çalışmalar hakkında bilgi veren AKUT Vakfı Başkan Yardımcısı ve kulüp üyesi Saydun Gökşin, “İlk etapta 3 bin kişiye ilk müdahale eğitimi vereceğiz. Bununla 3 bin kişilik bir afet ordumuz olacak” dedi. Bugün bir şeye karar verip yarın unutan bir takım değiliz. Galatasaray, felakete tepki “Gücünü inşa etmek için ilk adımı attı. Bunun için başkanımıza ve yönetim kurulumuza teşekkür ediyorum.” dedi.

Özbek: “Bölge halkının beklentisi bizim her zaman bölgede olmamız ve onlarla iletişim halinde olmamızdır.”

Dursun Özbek, deprem bölgesindeki vatandaşların her zaman kendileriyle iletişim halinde olmasını beklediğini söyledi.

Son bir yılda sürekli deprem bölgesine gittiklerini belirten Önder Özbek, “İlk andan itibaren acil yardım çalışmaları yapılarak geçici ve kalıcı konutlar yapıldı. Bana göre bölge halkının beklentisi bu yönde. Bizim her zaman bölgede olmamız ve onlarla iletişim halinde olmamız büyük bir felaketti. Ziyaretlerimizde kullanılan ifadeler bu dokunuşların çok önemli olduğunu hissettirdi.” dedi.

Kalıcı ve sürdürülebilir adımlar attıklarını belirten Özbek, “Bölgeden çekilmemenin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Aynı zamanda afetler erdemlerini gösterme zamanıdır. Gücümüzü ve kaynaklarımızı seferber ettik. Sadece bu felaketin yaralarını sarmak için değil, ülkemizin en organize sivil toplum kuruluşu olduğumuzun bilincindeyiz.” Geleceğe yönelik de kalıcı ve sürdürülebilir adımlar attık. 15 Şubat 2023’te deprem gündemiyle bu salonda bir araya geldiğimizde acil müdahale ekibi kurmanın sözünü verdik. Artık bu organizasyonun ilk ve en önemli aşaması tamamlandı. Sertifikalarını alan arkadaşlarımız kulübümüzün ilk acil müdahale grubudur. “Ülkemizin her yerinde eğitim verecek ilk müdahale gruplarımızın eğitmenleridirler. Onları tebrik ediyorum.” dedi.

Yazgan: “Galatasaray bir spor kulübünden çok daha fazlası olduğunu gösterdi”

Galatasaray Kulübü Genel Sekreteri Eray Yazgan, geçtiğimiz yıl deprem bölgesinde yaptıklarıyla ilgili bilgiler verdi.

Depremde hayatını kaybedenlere rahmet, aile ve yakınlarına sabır, tedavileri devam eden vatandaşlara şifa dileyen Yazgan, bölgeye desteklerinin hiçbir zaman bitmeyeceğini belirtti.

Dünyanın çoklu bir kriz ortamından geçtiğini belirten Yazgan, “Güçlü ve örgütlü bir sivil toplumun bu süreçteki rolü artık daha da kritik hale geldi. Galatasaray tarihi boyunca yakışanı yapan insanlardan oluşan bir topluluk olmuştur. Onları bu kadar zor süreçlere sokuyorlar ve akıllarını, yüreklerini, tüm güçlerini ülkeleri için harcamaya hazırlar.” “Bir spor kulübünden çok daha fazlası olduğunu gösterdi. Son bir yıldır ana faaliyet alanımız olan spora olan odağımızı kaybetmeden, yüksek planlama ve adaptasyon yeteneğimizle insan gücümüzü ortaya koyduk.” Görüşünü şu şekilde ifade etti:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu