Haber

Beşiktaş Futbol Şube Müdürü Feyyaz Uçar: İki yabancı transferimiz daha olacak

Beşiktaş Kulübü Futbol Şube Müdürü Feyyaz Uçar, “İki yabancı transferimiz daha olacak. Önümüzdeki sezon bizi şampiyonluğa taşıyacak oyuncularla sıcak temas kuruldu. Yarın veya önümüzdeki dönemde yüz yüze görüşme yapılacak” dedi. gün. Küçük ayrıntılar var. Büyük ilerleme kaydedildi.”

Beşiktaş, Süper Lig’in 22. haftasında konuk ettiği Adana Demirspor ile 0-0 berabere kaldı. Maçın ardından siyah-beyazlı kulübün futbol şube yöneticisi Feyyaz Uçar basına açıklama yaptı.

Konuşmasına hakem yönetimini eleştirerek başlayan Uçar, “Söyleyecek sözlerimiz var. Her maç sonrası Süper Lig’deki çoğu takım gibi size hiçbir şeyden şikayet etmiyoruz. Bu bizim kültürümüzde, Beşiktaş’ta var. Sabırlıyız. Bazen sabrımız tükenir. Bugün de o anlardan biri. Futbolcuyken oynadığım takım (Beşiktaş) hakemden gol yedi. Üst direğe koşan hakem bize gol attı. Bizim ceza sahamızda olabilir dedik, talihsizlik dedik, diğer takımların sahip olmadığı erdemli ikinciliklerimiz var ama Merkez Hakem Kurulu’nda (MHK) değişen bir şey yok. Yeter artık diyoruz. Son Haftada Rebic’in ayağına basıldı. Kırmızı kart olması lazım. ‘Haydi, skor kötü, hakemin bahanesine güvenmeyelim’ dedik. Bugün penaltı pozisyonu var. Nedense Atilla Karaoğlan yok. VAR’la bunun penaltı olduğuna ikna oldum, iki hafta önce penaltı vardı, orada da ikna olmadılar ama VAR’la ikna oldular. Bu haftaki yönetim kurulunda Beşiktaş yönetiminden bir talebim olacak. Bir hakem istatistikçisi isteyeceğim. Bu arkadaş büyük ihtimalle eski bir arkadaş olacaktır. En azından şu ana kadar karşımızda bulundukları durumlar hakkında bilgisi olabilir. Bu hakem arkadaş hangi maçı yönetti, kime sarı kart gösterildi, ne kadar VAR çağırıldı, ne kadar çağırılmadı gibi tüm konuların istatistiklerini hazırlayacak. Onu da sizlerle paylaşacağız. Bu bizim son çaremizdi. Bu durumdan dolayı MHK adına üzgünüz. Hakem istatistikçisi yeni bir terimdir. Türkiye’de sizin haberiniz olmadan bunu yapan birçok kulüp var. “Şeffaf olacağız” dedi.

“İKİ OYUNCU İLE SICAK TEMAS KURULDU”

Adana Demirspor maçını değerlendiren ve siyah-beyazlı takımın transfer gündemine ilişkin konuşan Feyyaz Uçar, sözlerine şöyle devam etti:

“Maçta çok durum yaşadık. Son şutlarda beceriksizdik. Oyuncular ellerinden geleni yaptı. Rakibin 10 adama kalması ve gol atılmaması üzücü bir durum. Yolumuza devam edeceğiz. Transferle ilgili iki oyuncuyla sıcak bir temas vardı. İki ve üç pozisyon belirledik: stoper, forvet libero ve forvet. Öncelikle stoper ve forvet libero arayışına girdik. Ülkemizin mevcut durumunda, Anadolu takımında ya da diğer rakiplerimiz Beşiktaş’ta yerli oynayacak defans ya da forvet liberosu bulamadık, yabancı transferlere yöneldik, 14 yabancımız vardı, sonra 13’e düştü, sonra 12’ye düşürdük. kontratlar çok iyi. kontratlarından kolay kolay vazgeçmek istemiyorlar. bu kadar kolay para kazanabilecekleri başka bir kulüp yok. takımımızda garanti parasını seri bir şekilde alan birçok oyuncuyu gördük. zamana ihtiyacımız var. Transferlerdeki gecikmenin sebebi sözleşmelerini bir türlü çözemediğimiz oyuncular. Allah’a şükür artık kurtulduk. İki sözleşmeden daha kurtulduk. Bunlardan biri de Svensson’un yurt dışına transferiydi. İki yabancı transferimiz daha olacak. Gelecek sezon bizi şampiyonluğa taşıyacak oyuncularla sıcak temas kuruldu. Yarın veya başka bir gün yüz yüze görüşeceğiz. Küçük ayrıntılar var. “Uzun bir yol katedildi.”

CHAMBERLAIN SÖZLEŞME DONDURMA TEKLİFİNİ KABUL ETMEDİ

Uçar, sakatlığı nedeniyle uzun süre sahalardan uzak kalacak olan İngiliz futbolcu Alex Oxlade-Chamberlain ile Bosna Hersekli oyuncu Amir Hadziahmetovic’in yabancı sayısını azaltmak amacıyla sözleşmelerinin dondurulmasını talep ettiklerini açıkladı.

Zor durumda olduklarını belirten Feyyaz Uçar, “İkisinden de talepte bulunduk. Alex’ten olumlu yanıt gelmedi. Şefle görüşmeler var. Umarım bizi anlar.”

Aboubakar’ın grupta kalıp kalmayacağına teknik direktör Fernando Santos’un karar vereceğini belirtti.

CENK VE SALİH’E TALEP YÜKSEK

Sezon sonunda sözleşmeleri bitecek olan Cenk Tosun ve Salih Uçan’ı yeniden kadrosuna katma konusunda hızlı hareket edemeyeceklerini anlatan Uçar, “Cenk ve Salih için karşılıklı teklifler yapıldı. Hızlı ilerleyemeyiz. Talepler devam ediyor. Teknik direktörün isteği doğrultusunda gelecek sezonun kadrosunda görmek isterse sözleşmeleri yenilenecek.”

“BEŞİKTAŞ TAKIMININ KALİTESİNİ ARTIRACAĞIZ”

Siyah-beyazlı teknik adam, iki transferin de en kısa sürede yapılacağının altını çizerek, “1-7 Şubat tarihleri ​​arasında Avrupa’da transfer bittiğinde boşta kalan oyuncular olacak. Biz de 10 numara transfer arayacağız.” Afrika Uluslar Kupası’nda yer alan ve bize faydalı olanlar geri döndüğünde “Beşiktaş’ın kadrosunun kalitesini artıracağız” dedi.

“ADAYLAR ARASINDA MATİK”

Sırp orta saha oyuncusu Nemanja Matic ile ilgili basında çıkan transfer tartışmalarına da değinen Feyyaz Uçar, “Daha önce isim konusunda konuşmaktan kaçınmıştık. Eski çocuğumuzla ilgili açıklama yapmıştık. Matic de adaylar arasında ama alternatifler de var. Alternatiflerle müzakereler devam ediyor. Karar bu hafta mutlaka verilecek.” “Önümüzdeki hafta içinde olmasa da önümüzdeki hafta takıma katılacaklardır. Sözleşmelerini bitirmek zorunda kaldığımız oyunculardan dolayı transferler gecikti. Maalesef onları göndermeden yenisini alamıyoruz” dedi.

Rachid Ghezzal’in sözleşmesindeki opsiyonun kaldırılmasına ilişkin bir soruya Uçar, “Ghezzal sözleşmeme bağlı kalmak istediğini söyledi. Söyleyecek bir şeyimiz kalmadı.”

“İYİ TAKIMLARDAN İYİ OYUNCULAR ÇIKACAK”

Feyyaz Uçar sözlerine şöyle devam etti:

“Başkanımızın bahsettiği PSG ve Chelsea gibi kulüplerin Avrupa’daki diğer kulüplerle yakın bağlantıları var. Biz onların pilot takımı değiliz. Bize oyuncu yetiştirmiyorlar. Biz onlar kadar büyük bir takımız. Vermezlerse… İstediğimiz oyuncuları bize, onları aramaya başlayacağız. Gelen oyuncular iyi kadrolardan ve yeterli oyunculardan olacak.”

“TARAFTARLARDAN ÖZÜR DİLERİM”

Siyah beyazlı taraftarlara seslenen Uçar, “Taraftarlarımızdan özür dilerim. Anlayacaklardır, anlamamak onların tercihidir. Geçen haftanın skoru için, bugünün skoru için elimizden geleni yapıyoruz. Transferin nedenini de açıkladım. Gelecek sezon şampiyonluk için oynayan bir Beşiktaş’ı taraftarlarımız izleyecek. Çünkü onlar bunu hak ediyorlar. “Uzun yıllardır imkansızlıklara rağmen Beşiktaş sevdasından vazgeçmediler. Onlara teşekkür ediyorum. Sabır elbette bir meseleydi. İnşallah keyifli günler geçiririz. Bu günleri bir kez daha yaşadık. İnşallah yine birlikte göreceğiz” dedi.

“HEDEF KUPASI VE 3’ÜNCÜLÜĞÜ”

Bir basın mensubu, “Türkiye Kupası’nı kazanmak Beşiktaş için başarı mıdır?” diye sordu. Soruya Uçar, “Türkiye Kupası’nda Antalyaspor ile karşılaşacağız. Güzel bir maç olacak. Oğlumuz Sergen Yalçın’ın kadrosuyla orada oynayacağız. Keyifli bir maç olacak. Onların da bir golü var. Gol” dedi. Sadece kupa değil, ligde de üçüncülük tezimiz devam ediyor.” Sözlerini “3’üncü olmak için elimizden geleni yapacağız” şeklinde tamamladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu