Ekonomi

Borsa güne yükselişle başladı

Açılışta BIST 100 endeksi önceki kapanışa göre 23,03 puan ve yüzde 0,41 yükselerek 5.518,51 puana yükseldi.

Bankacılık endeksi yüzde 0,14, holding endeksi yüzde 0,43 arttı. Tüm segment endeksleri pahalı olurken, en çok kazandıran yüzde 2,27 ile menkul kıymet yatırım iştiraki oldu.

Dün yükseliş trendinde hareket eden BIST 100 endeksi %2,51 artışla günü 5.495,48 puandan tamamladı.

Analistler, değerli merkez bankalarının para politikası kararlarının açıklandığı ve yoğun bir veri gündeminin olduğu haftanın son gününde küresel borsalarda pozitif bir seyir gözlendiğini söyledi.

ECB üç temel politika faizini 25 baz puan artırdı

Çarşamba günü ABD Merkez Bankası (Fed) politika faizinde değişikliğe gitmezken, dün Avrupa Merkez Bankası (ECB) üç ana politika faizini 25 baz puan artırdı. Japonya Merkez Bankası (BoJ) da bugün para politikası kararlarını açıklayarak politika faizi ve getiri eğrisi hedef bandını sabit bıraktı.

Analistler, Fed’in politika faizini sabit tutmasının ardından piyasalarda oynaklığın arttığını belirterek, sıkılaştırma politikasının sona yaklaştığına dair artan beklentilere rağmen bu yıl iki faiz artırımı daha yapılabileceğinin sinyallerini verdi.

Bugün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Piyasa Katılımcı Anketi ile konut fiyat endeksi, Euro bölgesindeki enflasyon ve ABD’deki Michigan Üniversitesi’nin tüketici güven endeksinin yurt dışında takip edileceğini belirten analistler, teknik olarak 5 bin 600 ve BIST 100 endeksinde 5.700. Skorun direnç konumunda olduğunu ve 5.400 ile 5.300 seviyelerinin destek konumunda olduğunu kaydetti.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’in de bugün piyasaların kapanmasının ardından Türkiye’nin kredi notu değerlendirme raporunu açıklaması bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu