Haber

Dakika dakika açıkladılar! Fransa’dan Afrika’ya askeri müdahale senaryosu!

  •     HABER7

Son yıllarda darbe üstüne darbe yaşayan ve sömürgeleştirdiği birçok ülkeden kovulan Afrika kıtasında. Fransa, Yeni şeyler aramaya başladı. Bölgede nüfuzunu koruyamayacağını anlayan Fransızcayönetmek, AfrikaArtık medya üzerinden askeri müdahale sinyalleri vermeye başladı.

FRANSA’NIN AFRİKA PLANI

FransaHaftalık haber dergisi yayınlandı L EkspresGeçtiğimiz günlerde Türkiye’ye askeri müdahale senaryosu yazdıktan sonra şimdi de Afrika’ya yönelik bir plan çizdi. L Ekspres, 2024’te Parasalolası bir askeri müdahaleyi yayınladı 8 dakikaVideoyla saniye saniye anlattı.

MÜDAHALE İÇİN GEREKLİLİK ŞARTLARI KARŞILAŞIYOR

L Ekspres DergisiAfrika senaryosuna göre Sahel Terör örgütü bölgede ciddi bir nüfuz kazanıyor. Bu etkisiyle bölgedeki nüfuzunu artıran örgüt, 2020darbeyle iktidara geldi Albay Assimi Goïta Ülkede halifeliğini ele geçirip ilan eder. Olayların ardından Fransız etkisi altındaki ülkeye Fransız müdahalesi kaçınılmaz hale gelir.

FRANSA ASKERİ MÜDAHALEYE BAŞLIYOR

Fransa Olası bir cihatçı yayılımı kontrol altına almak ve bölgeyi istikrara kavuşturmak için Mali’nin komşu ülkeleriyle işbirliği yapıyor. Videoda Fransa, Afrika’nın en etkili ülkesi ve Fransızca Mali’yi kaybetmeyi göze alamayacağı belirtiliyor. Uzlaşma sonrası Fransasözde terör örgütü ParasalAskeri müdahale bölgeyi temizlemeye başlar.

Türkiye SENARYOSU DA YAZILDI

L Ekspres Dergisi Mali’ye yönelik işgal senaryosu ilk değil. Dergi geçtiğimiz günlerde Türkiye için kibirli bir senaryo hazırladı. Dergi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ile ilgili 17 Şubat 2027sabah kardakada “meslek”ile birlikte Yunanistan ve TürkiyeSavaşın ortasında gerçekleşecek bir savaşın sinematik senaryosunu anlattı.

L EkspresBuna göre, Türkiye ve Yunanistanarasında bir gerilime Fransa 2021 ‘deki anlaşmaya dayalı olarak yardıma gidiyor. Fransa’nın öncülüğünde Almanya, İngiltere ve İtalya Türkiye’nin de içinde bulunduğu bir koalisyon Türkiye’ye operasyon düzenliyor. Fransız dergisinin senaryosunda Fransız kuvvetleriKardak’a çıkar ve Türk ordusuyla şiddetli bir şekilde savaşır. 80 askerkaybetse bile Fransızcakontrolü ele alır.

Olanlardan sonra yenilgi ErdoğanBu istifayla sonuçlanır ve yerine başkası getirilir Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmazgeçer ve ilk konuşmasında Batı ile arasına mesafe koyar ve RusyaYakınlaşma vaat ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu