Haber

Ekim 2023’ün En Çok Satan Sıfır Kilometreli SUV Modelleri

Türkiye Türkiye’nin en çok satan sıfır kilometre SUV modelleri listemizle karşınızdayız. Bu listede Ekim 2023’ün en çok satan sıfır kilometre SUV modellerini sıraladık. Listede Chery, Togg ve Fiat arasında kıyasıya bir rekabet yaşanıyor. Ancak büyük bir atılım yerli otomobil Togg T10X’ten geldi. Detaylar burada…

Ekim 2023’ün en çok satan sıfır kilometre SUV modelleri!

İşte Ekim 2023 verileri ışığında Türkiye’nin en çok satan sıfır kilometre SUV modelleri. Listemizdeki otomobiller, Otomotiv Distribütörleri Derneği’nin paylaştığı Ekim 2023 raporu baz alınarak hazırlandı.

1962 modeliyim ama elektriğim: Volkswagen Beetle’a Tesla pili takarsak ne olur?

T10X V2’yi değiştir

Türkiye Otomobil Girişim Grubu tarafından üretimine başlanan ve Togg adıyla piyasaya sunulan yerli otomobil T10X V2 (uzun menzilli) listemizin başında yer aldı. Uzun süredir Fiat Egea Cross’un hakimiyetinde olan listede ilk kez bir elektrikli otomobil ilk sırayı aldı. Togg T10X V2, ekim ayında toplam 3 bin 567 adet sattı.

Fiat Egea Çapraz

Türkiye’de tasarlanıp üretilen crossover SUV modeli Egea Cross, bu ay birinciliği yerli otomobile kaptırdı. Çok küçük bir farkla ikinci sırada yer alan Fiat Egea Cross ise ekim ayında toplam 3.410 adet sattı. Kendi listesinde ve en çok satan otomobiller listesinde modelin sedan kardeşiyle birlikte birinci sırada yer aldı.

Nissan Qashqai

Renault kardeşliğiyle üretilen Nissan, listemizde 3. sırada kendine yer buldu. Türkiye’de satışa çıktığı günden bu yana büyük ilgi gören Qashqai modeli, ekim ayında 2 bin 119 adetlik satışla en çok satan SUV’lar listesinde 3. sırada yer aldı.

Peugeot 2008

Listemizin 4. sırasında Fransız bir marka yer alıyor. Aslan logosuyla dikkat çeken Peugeot, 2008 yılının popüler SUV modeliyle en çok satan sıfır kilometre SUV modelleri listesinde 4. sırada yer aldı. Peugeot, Ekim 2008’de toplam 1768 adet sattı.

Chery Tiggo 8 Pro

Kısa bir aradan sonra yeniden Türkiye’ye giriş yapan Chery, SUV modelleriyle hızlı bir atılım gerçekleştirdi. Markanın Tiggo 8 Pro modeli ise listemizde 5. sırada yer aldı. Chery Tiggo 8 Pro, ekim ayında toplam 1710 adet satışa ulaştı.

Kaynak: Shiftdelete / Araba

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu