Haber

Ekvador’da Cumhurbaşkanı Adayı Silahlı Saldırı Sonucu Öldü

Ekvador’un cumhurbaşkanı adayı Fernando Villavicencio, katıldığı etkinlik sonrası silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Ülkede 3 günlük ulusal yas ilan edildi.

Güney Amerika ülkesi Ekvador suikastla sarsıldı. Önümüzdeki hafta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi için aday olan Fernando Villavicencio, başkent Quito’da katıldığı bir etkinlik sonrası aracına binerken silahlı saldırıya uğradı. Başına 3 kurşun isabet eden Villavicencio olay yerinde hayatını kaybetti. Başsavcılıktan yapılan açıklamada, güvenlik görevlileriyle çıkan çatışmada bir saldırganın vurularak öldürüldüğü açıklandı. Saldırıda 1’i milletvekili adayı, 2’si polis olmak üzere 9 kişinin yaralandığı bildirildi. Suikastla bağlantısı olan 6 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

3 günlük ulusal yas ilan edildi

Ekvador Devlet Başkanı Guillermo Lasso, saldırının ardından yaptığı açıklamada, söz konusu olayın cezasız kalmayacağını söyledi. Kızgın ve şokta olduğunu ifade eden Lasso, suikastın arkasında organize suç çetelerinin olduğuna dikkat çekti. Lasso, “Organize suç çeteleri çok ileri gitti. Ancak yasanın tüm ağırlığı onların üzerinde olacak.” dedi. Lasso ayrıca üç günlük ulusal yas ilan etme kararı aldı.

Çete lideri tarafından tehdit edildi

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turu 20 Ağustos’ta yapılacak. Evli ve beş çocuk babası olan 59 yaşındaki Villavicencio, seçimdeki sekiz adaydan biri oldu. Yolsuzluk ve çetelere karşı duruşuyla tanınan Villavicencio, geçtiğimiz hafta kendisinin ve ekibinin uyuşturucu kaçakçılığıyla bağlantılı bir çetenin başı tarafından tehdit edildiğini duyurmuştu. – Quito

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu