Haber

Engelli bireyler uygun spor dallarına yönlendirilecek

Engelli bireyler yararlanabilecek sporŞubelere yönlendirilecek

AİLE ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından engelli bireyler için sporun bir yaşam biçimi haline getirilmesi amacıyla ‘Sporla Engelsiz Yaşam Projesi’ hayata geçirildi. Engelli bireylerin fiziksel ve sportif yatkınlıkları belirlenerek uygun branşlara yönlendirilecek. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Saray Manisiz Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde “Engelsiz Yaşam Projesi” tanıtım programına katıldı. Etkinlik kapsamında Bakan Göktaş ve Bak, engelli sporcular ve gençlerle bir araya geldi. Göktaş ve Bak’a bakan yardımcıları, milletvekilleri, spor federasyon başkanları, milli sporcular ve aileleri eşlik etti.

‘ÇOCUKLARIMIZ SPOR VE DESTEKLE ÖZGÜVEN KAZANDI’

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, kaygısız bir yaşam için sporun değerli olduğunu belirterek, “Daha önce çocuklarımızı evde tutuyorduk, herkesin sorunuydu. Ancak hem sporla hem de verilen desteklerle bu çocuklar spor yapmaya başladı. yeni bir hayat ve özgüven kazanmak için. Şu anda Paralimpik Oyunları’nda kazanıyoruz. “2023 Paris Olimpiyatları için şu ana kadar 34 kontenjan aldık. İnşallah bu sporcular bizi Paris Olimpiyatlarında sevindirecekler. Bu projede Aile Bakanlığımıza destek veriyoruz ve birlikte çalışıyoruz” dedi.

’10 FARKLI SPOR TESTLERİ UYGULAYACAĞIZ’

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın engellilere yönelik yürüttüğü sporcu tarama çalışmasına destek olmak amacıyla projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. Projenin engelli bireyler için sporu bir yaşam biçimi haline getirmeyi amaçladığını belirten Göktaş, “Spor yoluyla rehabilitasyon olarak tanımladığımız bu programla herkesin yapabileceği bir spor branşının olabileceğini vurgulamak istiyoruz. Bireylerimize sorunlarına göre 10 farklı spor testi uygulayarak, bireylerimizin fiziksel ve spora yatkınlıklarını belirleyeceğiz.Daha sonra testlerden elde edilen puanlar ile uygulanacak istatistiksel bilgiler doğrultusunda Kategoriler oluşturulacaktır. En üst kategoride spor yapabilen bireylerimizi uygun branşlara yönlendireceğiz.Bu konuda ilgili federasyonlarla temas halinde olacağız.Diğer kategorilerdeki bireylerimizi farklı spor dallarıyla tanıştırıp, antrenmanlara katılmalarını teşvik edeceğiz. Kendilerine en uygun olanı yapabilmeleri için program yapacağız.Bunu teşvik edeceğiz” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Göktaş ve Bak, sporcularla masa tenisi ve golbol oynadı.

enezajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu