Teknoloji

Apple çok tartışılan Vision Pro kararını geri çekti, kullanıcılar rahat bir nefes aldı

Yeni bir telefon aldığınızı ve şifrenizi her unuttuğunuzda sıfırlamak için Apple Store’a gitmek zorunda kaldığınızı hayal edin. Evet, bu çok saçma bir kural gibi görünüyor ancak telefonlar için geçerli değil. Apple’ın yeni karma gerçeklik gözlükleri Vision Pro için geçerlidir . Ancak Apple artık bu kuralı kaldırdı.

Pazartesi günü mevcut vizyon OS 1.0.3 tarihinden itibaren, şifrelerini unutan hak sahipleri, cihazlarını evde sıfırlayabilir ve yeni bir kurulumla baştan başlayabilir. Daha önce, şifrelerini kaybedenlerin 3.500 dolarlık cihazlarını yeniden kullanabilmek için bir Apple Store’u ziyaret etmeleri veya cihazı AppleCare müşteri desteğine göndermeleri gerekiyordu. Bu muhtemelen Apple’ın cihazların çalınmasını önlemek için bulduğu bir yöntemdi ancak müşterilerden büyük tepki aldı. Apple neden böyle bir zorunluluk getirdiğini açıklamadı.

Apple’ın resmi sürüm notlarında “Bu güncelleme önemli hata düzeltmeleri sağlıyor ve şifrenizi unutmanız durumunda cihazınızı sıfırlama seçeneği ekliyor.”

Yine de cihazınızın çalınmasına izin vermemeye çalışın. 3.500 dolar ucuz bir fiyat değil. Hırsızların cihazdaki hesabınızdan özel bilgilerinize erişme riski de korkutucudur.

haber-agin.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu