Haber

Fatih Portakal’dan Maçoğlu’na: Kadıköy’de ne işiniz var, oradakiler zaten dolandırıcılık yapıyor

Komünist Lider ve Dersim Belediye Başkanı olarak bilinen Türkiye Komünist Partisi (TKP) üyesi Fatih Mehmet Maçoğlu, Kadıköy’den aday olunca tartışmalar da beraberinde geldi. İlk kez adaylığı tartışılırken Halk TV’de ekrana gelen Maçoğlu, katıldığı programda karşılaştığı sorularla yeniden gündeme geldi.

Maçoğlu’nun Kadıköy adaylığına bir eleştiri de Sözcü TV ekranlarında haber sunan Fatih Portakal’dan geldi.

Fatih Portakal eleştirilerinde şu ifadeleri kullandı: “Peki Fatih Maçoğlu’nun Kadıköy’de ne işi var? Yani Bağdat Caddesi’ne mi gidecek, yoksa Feneryolu’na gidip ‘Arkadaşlar devrim yapıyoruz, darbeye karşı yürüyün’ mü diyecek? Devrim mi? Yoksa bahçelere domates mi ekecek?” “‘Kolektif üretelim, kolektif kazanalım’ çığlıklarıyla insanlardan oy mu isteyecek?”

Portakal, sözlerine şöyle devam etti: “Oradaki insanlar temelde dolandırıcıdır. Bağdat Caddesi, bilmiyorum, siz Fenerbahce’yi bilirsiniz. Dolandırıcı derken zenginleri kastediyorum. Bu kadar açık olmayalım. Herkesin yaptığı bu. Şimdi Fatih Maçoğlu’nu orada görseler ‘Komünist’ derler. Cumhurbaşkanı ‘hoş geldiniz’ diyecek ama ne yapacaksınız adama, ne anlatacaksınız, devrimden mi bahsedeceksiniz? Fatih Bey, Fener’dekilere ne anlatacaksınız? Yol mu? Bilmiyorum Kalamış, Suadiye, Erenköy’dekiler. Sanırım onun da bana anlatacağı bir hikaye vardır. Bilmiyorum ama Kadıköy’ün gerçek adres olup olmadığından emin değilim. Mesela , İzmir’de Kiraz’a, İzmir’de Bayındır’a git, İstanbul’da Çatalaca’ya git, ya da bilmiyorum, Ankara’da Bala, Haymana’ya git! Orada, “Hala tarım var, kooperatifler var, birlikte üretelim, birlikte kazanalım” , bu telaffuzlar işe yarayabilir. Ama Kadıköy halkına bu mümkün değil, orada anlatamazsınız, insanlar lüks arabalarla oralarda dolaşıyor.” (HABER MERKEZİ)

haberbozdogan.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu