Haber

KKTC’deki cinayet davasında karar: Bir sanığa müebbet, diğer sanığa beraat

Mikail BIYIKLI/ İSTANBUL, KUZEY Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) Halil Falyalı ve şoförü Murat Demirtaş’ın öldürülmesiyle ilgili aralarında Mehmet Faysal Söylemez ve Mustafa Söylemez kardeşlerin de bulunduğu 7 sanığın yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme sanık Mustafa Söylemez’e iki müebbet hapis cezası verirken; Sanık Mehmet Faysal Söylemez tüm suçlardan beraat etti ve tahliyesine karar verildi.

Tutuklu sanıklar Mehmet Faysal Söylemez ve Abdurrahim Çelik, İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya getirildi. Duruşmaya aralarında Mustafa Söylemez’in de bulunduğu bazı sanıklar tutuklu kaldıkları cezaevinden Ses ve Görüntü Bilgi Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Duruşmaya Özge Falyalı’nın avukatı da katıldı.

Mahkemenin kısa kararı şöyle: Mahkeme, sanık Mehmet Faysal Söylemez’in “Kasten iki kez kasten öldürme” ve “Suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme” suçlarından beraatına ve tahliyesine karar verdi. sanık tarafından işlendiğini kanıtladı.

Komite, sanık Mustafa Söylemez’in “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek” suçundan beraatına ve tahliyesine karar vererek, Halil Falyalı’yı öldürme suçundan “kasten adam öldürme” suçundan iki kez müebbet hapis cezasına çarptırıldı. ve Murat Demirtaş’ın tutukluluğunun devamına karar verdi.

Sanıklar Abdurrahim Çelik, Cengiz Şener ve Ender Yıldız, Halil Falyalı ve Murat Demirtaş’ı öldürmek suçundan “kasten öldürme” suçundan ayrı ayrı 12’şer yıl 6’şar ay hapis cezasına çarptırıldı ve toplam 25 yıl tutuklu kaldı. Devamına karar verildi.

Sanıkların tamamı “suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak” suçundan beraat etti. Sanık Metin Süs’ün kendisine isnat edilen tüm suçlardan beraatına karar verildi. Mahkeme, sanık Cemil Önal hakkındaki davanın “kasten adam öldürme” ve “suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma” suçlarından iki kez ayrılmasına karar verdi.

akorenajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu