Ekonomi

Fed Başkanı Paese potansiyel ekonomik risklere ve enflasyon kaygılarına dikkat çekti

St. Louis Federal Rezervi’nin geçici başkanı Kathleen O’Neill Paese, mevcut ekonomik belirsizlik ve enflasyondaki potansiyel artışların federal fon oranlarında başka bir artışa yol açabileceği konusundaki endişelerini dile getirdi. Perşembe günü halka açık bir konuşma yapan Paese, ABD merkez bankasının faiz artırımını düşünmeden önce ek ekonomik ve enflasyon rakamlarını beklemesinin uygulanabilirliğini vurguladı.

Paese, enflasyon baskılarının ve işgücü sıkıntısının hafiflediğine dair işaretlerin ortasında kısa vadeli ABD faiz oranını sabit tutmaya yönelik son kararı destekledi. Ancak yüzde 2’lik enflasyon hedefine doğru istikrarlı bir ilerleme sağlanmadığı sürece daha fazla artışın göz ardı edilmemesi gerektiğini açıkça belirtti.

Tüketici harcamalarının tahminleri aşmasına ve enflasyon riskinin artmasına yol açabilecek mevcut ekonomik koşulları ayrıntılarıyla anlattı. Bunlar arasında sıkı işgücü piyasaları, yüksek hane halkı likiditesi ve pandemi döneminde harcanmamış önemli tasarruflar yer alıyor.

Paese ayrıca ekonomiyi Federal Rezerv’in beklediğinden daha hızlı yavaşlatabilecek faktörleri de yakından izliyor. Bu faktörler arasında finansal istikrarsızlığa neden olan ani politika sıkılaştırması, olası bir hükümetin kapanması tehdidi veya genişletilmiş bir Orta Doğu savaşı gibi artan jeopolitik huzursuzluklar yer alıyor. Bu potansiyel engellere rağmen mevcut politikanın enflasyon üzerinde hafif bir deflasyonist etkisi olduğunu savundu.

St. Louis Federal Reserve’ün geçici lideri, görüşlerini Perşembe günü Indiana’da düzenlenen bir etkinlik sırasında iş dünyası liderleriyle yaptığı görüşmelere dayandırdı. Onun sözleri, bilinmeyen ekonomik koşullar ve enflasyonist baskılar arasında para politikası etrafında devam eden tartışmalara katkıda bulunuyor.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

koyulhisar-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu